search

13 iulie, data la care sarbatorim Ziua Nationala a Contabilului Roman

Venituri din drepturi de proprietate intelectuala: care este monografia contabila?
Ziua Nationala a Contabilului Roman, eveniment cu traditie care sustine si promoveaza profesia contabila din Romania, va fi aniversata, incepand din acest an, la data de 13 iulie.

In urma cu 97 de ani, la 13 iulie 1921, Regele Ferdinand I al Romaniei a aprobat Legea pentru organizarea Corpului de Contabili Autorizati si Experti Contabili in Romania ca organism profesional independent, prin Decretul Regal nr. 3.036, fiind reglementata astfel profesia contabila in tara noastra. Prin acest demers, Romania s-a alaturat, la nivel european, marilor puteri economice – Regatul Unit, Italia si Germania, tari in care profesia de expert contabil era legiferata si unde existau societati de contabili oficial recunoscute.
Initiativa modificarii datei la care vor avea loc anual manifestarile dedicate profesiei contabile a fost dezbatuta si aprobata de Conferinta Nationala a CECCAR din 14 aprilie a.c., desfasurata in judetul Alba.

Ajunsa anul acesta la a XIV-a editie, Ziua Nationala a Contabilului Roman este sarbatorita in mod unitar in toata tara sub patronajul filialelor CECCAR pentru promovarea rolului important pe care profesia contabila si practicantii acesteia il au in economie si societate.



Sursa: CECCAR

NOU: Balanta de verificare de la A la Z.
Analize, corelatii, studii de caz


Ghid practic pentru valorificarea eficienta
a informatiilor din balanta de verificare

...vezi detalii AICI >>


 
Noutati contabile 1713560400
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice