search

Document. Au aparut modificari privind distribuirea trimestriala a dividendelor

Cartea Verde a Contabilitatii: solutii practice, explicatii si recomandari din partea specialistilor
Ministerul Finantelor Publice vine in sprijinul operatorilor economici care opteaza pentru repartizarea trimestriala de dividende.

MFP stabileste, printr-un proiect de ordin al ministrului finantelor publice, mecanimul de raportare a dividendelor repartizate trimestrial de operatorii economici, conform Legii nr. 163/2018.
In acest context, se propune evidentierea distincta, pe seama creantelor, a sumelor reprezentand dividende repartizate in cursul exercitiului financiar.

Totodata, proiectul de act normativ stabileste termenul de depunere a situatiilor financiare interimare la unitatile teritoriale ale MFP, respectiv 30 de zile de la aprobarea acestora de catre adunarea generala a actionarilor/asociatilor.

Guvernul, prin Ministerul Finantelor Publice, continua sa sprijine si sa incurajeze mediul de afaceri prin masuri de simplificare si debirocratizare. In acest scop, prin lege, s-a acordat posibilitatea de a opta pentru repartizarea trimestriala a dividendelor, ceea ce va permite flexibilizarea planificarii bugetare atat pentru antreprenori, care vor beneficia astfel mai repede de profitul propriei afaceri, cat si pentru executia cheltuielilor bugetare. In acest fel, se vor colecta si in timpul anului venituri bugetare provenite din impozitul pe dividende", a declarat Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice.



Consultati urmatoarele documente:

Proiectul de ordin >>

Referatul de aprobare >>


Noutati contabile 1711749600
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice