search

Informare ANAF: Ce trebuie sa stiti despre declaratia 107 privind beneficiarii sponsorizarilor

Ordinul presedintelui ANAF nr. 1825 din 20 iulie 2018 pentru aprobarea modelului si continutului formularului 107 "Declaratie informativa privind beneficiarii sponsorizarilor /mecenatului /burselor private" a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 646 din data de 25 iulie 2018.


Declaratia 107 privind beneficiarii sponsorizarilor: precizari suplimentare


OPANAF 1825/2018 – Declaratia 107 privind beneficiarii sponsorizarilor - Declaratia informativa privind beneficiarii sponsorizarilor/mecenatului/burselor private se completeaza si se depune de catre:

 a) contribuabilii, platitori de impozit pe profit, care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat sau acorda burse private;

b) contribuabilii, platitori de impozit pe veniturile microintreprinderilor, care efectueaza sponsorizari pentru sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditati cu cel putin un serviciu social licentiat, potrivit legii.


 - Declaratia informativa privind beneficiarii sponsorizarilor/mecenatului/burselor private se depune impreuna cu anexa la Declaratia informativa privind beneficiarii sponsorizarilor/mecenatului/burselor private in situatia in care suma reportata aferenta sponsorizarilor/mecenatului/burselor private acordate anterior anului 2018, respectiv anterior anului fiscal modificat care incepe in anul calendaristic 2018 nu poate fi individualizata pe fiecare beneficiar.

- Contribuabilii, platitori de impozit pe profit, care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat sau acorda burse private au obligatia de a depune declaratia informativa pana la termenul de depunere a declaratiei anuale de impozit pe profit, respectiv:


- Contribuabilii, platitori de impozit pe veniturile microintreprinderilor, care efectueaza sponsorizari, potrivit legii, au obligatia de a depune declaratia informativa pana la urmatoarele termene:

a) pana la data de 25 ianuarie inclusiv a anului urmator;

 b) pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare ultimului trimestru pentru care datoreaza impozit pe veniturile microintreprinderilor, in situatiile prevazute la art. 48 alin. (3^1) si art. 52 din Codul fiscal;

c) pana la data depunerii situatiilor financiare, in cazul persoanelor juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva cu lichidare;

d) pana la inchiderea perioadei impozabile, in cazul persoanelor juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva fara lichidare.

 - Formularul se completeaza cu ajutorul programului de asistenta si se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare.

Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice