search

Split TVA se va aplica doar pentru firmele de stat, in faliment sau in insolventa

CUM si UNDE poti plati taxele, impozitele si contributiile catre ANAF
Premierul Mihai Tudose a explicat recent ca split TVA se va aplica doar la firmele de stat, in faliment sau in insolventa.
 
Intrebat daca va renunta la Split TVA, Tudose a afirmat ca "raspunsul este la mijloc" si ca "vom nuanta". Masura "va fi aplicata firmelor de stat, care sunt in insolventa sau in faliment", a declarat luni seara Mihai Tudose, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV, conform Hotnews.ro.
 
Aceeasi sursa reaminteste ca la sfarsitul lunii septembrie, senatorii din Comisia de Buget-Finante au adoptat proiectul legii de aprobare a Ordonantei 23/2017 privind plata defalcata a TVA, cu amendamentul ca masura se va aplica obligatoriu numai de catre companiile care au relatii comerciale cu statul, celelalte companii urmand sa o aplice optional.
 
In acelasi timp, Eugen Teodorovici, presedintele Comisiei si initiator al amendamentului, a declarat: "Eu merg pe ideea sa fie obligatoriu numai pentru firmele care au relatii cu statul, apoi pentru restul sa fie optionala aceasta masura, cu sau fara un termen anume. Daca masura este buna, celelalte firme se vor inghesui sa o aplice".
 
Propunerea ca plata defalcata a TVA sa fie obligatorie de la 1 ianuarie 2018 doar pentru companiile de stat si firmele in relatie contractuala cu statul a fost retrimisa marti la comisia de buget-finante a Senatului, la cererea PSD si cu argumentul ca Ministerul Finantelor trebuie sa prezinte cifre care sa indice daca o astfel de exceptare are sau nu un impact suportabil asupra bugetului.


NOU: Balanta de verificare de la A la Z.
Analize, corelatii, studii de caz


Ghid practic pentru valorificarea eficienta
a informatiilor din balanta de verificare

...vezi detalii AICI >>


 
Noutati contabile 1711749600
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice