search

ANAF anunta noi facilitati ale SPV: Peste 30 de contributii si impozite pot fi platite online

OUG 97/2020 introduce noutati in domeniul protectiei sociale: prelungirea concediului de crestere a copilului si alte masuri

Persoanele inregistrate in SPV (Spatiul Privat Virtual) pot face plata obligatiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghiseul.ro, solutie care permite achitarea a peste 30 de impozite si contributii.

Acesta facilitate este operationala din 11 iunie 2020, primele plati fiind deja efectuate de catre contribuabili, informeaza ANAF intr-un comunicat.

Plata a fost introdusa pentru toate tipurile de creante fiscale care se pot pilati cu cardul prin Sistemul National Electronic de Plati, iar instructiunile pentru utilizarea acestui serviciu sunt disponibile pe site-ul institutiei, la urmatorul link https://static.anaf.ro/static/10/SPV/Instructiuni_plata_prin_SPV.pdf.

In Spatiul Privat Virtual, la accesarea serviciului “Plata obligatiilor fiscale’, se afiseaza pagina de pornire, in care trebuie ales CNP-ul pentru care se doreste plata. In cazul persoanelor care se autentifica in SPV cu NPOTP (nume, parola si OTP), in lista apare doar CNP-ul titularului de cont.

La apasarea butonului "Afisare obligatii restante”, se afiseaza lista obligatiilor ce pot fi platite prin platforma ghiseul.ro si care cuprinde peste 30 de pozitii, de la impozitul pe venituri, la contributii, accize colectate si pana la plata unor penalitati.

La apasarea butonului ,Plateste”, utilizatorul este directionat catre serviciul de plata online al platformei ghiseul.ro, unde se bifeaza casuta "Aprob plata si sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare” si butonul ,PLATESTE”. Din aceasta pagina nu mai exista posibilitatea intoarcerii la serviciul disponibil in SPV.


Care este baza legala?

 Ordinul ministrului finantelor publice nr. 2012 din 4 iunie 2020 pentru modificarea si completarea Procedurii de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanta intre Ministerul Finantelor Publice/organul fiscal central si persoanele fizice, persoanele juridice si alte entitati fara personalitate juridica, aprobata prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 660/2017 (Monitorul Oficial nr.
494 din 11 iunie 2020).

NOU: Balanta de verificare de la A la Z.
Analize, corelatii, studii de caz


Ghid practic pentru valorificarea eficienta
a informatiilor din balanta de verificare

...vezi detalii AICI >>


 
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice