search

ANAF a dat startul operatiunii TOMIS. Cine este vizat?

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a anuntat ca a demarat operatiunea "TOMIS". Peste 100 de inspectori se vor implica intr-o operatiune ampla de monitorizare si control care are drept tinta punctele vamale Constanta Port si Constanta Sud Agigea.

Operatiunea nu vizeaza doar verificarea operatiunilor de import, ci si tranzactiile ulterioare, respectiv livrarea, utilizarea, consumul pe teritoriul national si livrarea intracomunitara ori exportul marfurilor, dupa cum anunta institutia printr-un comunicat de presa.

La punctele vamale din Judetul Constanta, inspectorii vor verifica, in primul rand, daca valoarea de import a bunurilor este cea reala, fiind totodata prezenti la verificarea lor fizica, se mai arata in comunicat.

In cazul in care se vor constata probleme, ANAF subliniaza faptul ca va extinde controlul pe tot lantul de tranzactionare, respectiv asupra societatilor care au contractat deja achizitia bunurilor importate.

Recent, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a anuntat ca a mai inceput o actiune ce va avea impact mare – operatiunea “Iceberg". Aceasta are ca obiectiv verificarea fiscala a celor mai mari companii, cu dorinta de a acoperi toate domeniile de activitate economica din Romania.

Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice