search

Anunt ANAF: De la 1 februarie se acorda codul de TVA in aceeasi zi cu depunerea cererii

Radiere intreprindere familiala: care sunt pasii de urmat?
Mihaela Triculescu, care ocupa functia de presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, a adoptat ordinul prin care simplifica semnificativ procedura de inregistrare in scopuri de TVA si acorda posibilitatea persoanelor impozabile sa obtina codul de TVA in aceeasi zi cu depunerea solicitarii, fara a parcurge procedura de audiere.

In vederea obtinerii rapide a codului de TVA, declaratia pe proprie raspundere se va transmite exclusiv prin mijloace electronice de transmitere la distanta. Noua procedura stabileste modelul si continutul formularului ”Declaratie pe proprie raspundere pentru inregistrarea in scopuri de TVA, potrivit art. 316 alin. (1) lit. a) sau c) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal”, anunta institutia printr-un comunicat de presa.

Acuratetea datelor inscrise in declaratia pe proprie raspundere va fi verificata de catre ANAF dupa aprobarea deciziei de inregistrare in scopuri de TVA, in termen de 15 zile de la data depunerii solicitarii.


Ministerul Finantelor Publice, prin intermediul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, urmareste cresterea conformarii voluntare si combaterea evaziunii fiscale, concomitent cu eficientizarea activitatii administrative, inclusiv prin asigurarea unui program de cooperare si consultare cu mediul de afaceri in vederea identificarii problemelor si solutiilor viabile.

Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice