search

Ce modificari au intervenit privind timbrul de mediu pentru autovehicule



Potrivit art. IV din Ordonanta Guvernului nr. 16/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si reglementarea unor masuri fiscal-bugetare, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 490/02.08.2013, au intervenit modificari privind timbrul de mediu pentru autovehicule.

Drept urmare, incepand cu 5 august 2013, a fost abrogata prevederea potrivit careia timbrul de mediu nu se platea atunci cand autovehiculele erau dobandite prin partaj.

De asemenea, si persoanele juridice au posibilitatea de a beneficia de un tichet cu valoare nominala de 12.000 lei, pentru fiecare autovehicul nou achizitionat, denumit ecotichet, in vederea stimularii cumpararii vehiculelor noi, nepoluante si eficiente din punct de vedere energetic.

Criteriile de eligibilitate, modelul ecotichetului si modalitatea de utilizare, precum si metodologia de finantare vor fi stabilite prin Ghidul de finantare a programului aprobat prin ordin al ministrului Mediului si Schimbarilor Climatice.

Sursa: descarc.ro


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice