search

Ce taxe nu mai platim daca se aplica impozitul forfetar

Politici contabile pentru ONG: modele EDITABILE, usor de personalizat, elaborate in doar 5 minute

Potrivit autoritatilor in domeniu, impozitul forfetar s-ar putea aplica domeniilor turismului, alimentatiei publice, cafenelelor, barurilor, dar si in cel al intretinerii si repararii autovehiculelor.

In cazul in care va implementat, impozitul forfetar va elimina impozitul pe profit de 16% si impozitul pe venitul microintreprinderilor, de 3%, asa cum a declarat luni Cosmin Trif, consilierul ministrului delegat pentru IMM-uri, Maria Grapini.

In plus, pentru a avea o viziune de ansamblu asupra efectelor pe care le va exercita aplicarea acestui impozit, la Ministerul Finantelor Publice se afla momentan un studiu de impact, elaborat impreuna cu reprezentanti ai CECCAR:

"In cadrul Departamentului, la initiativa si propunerile primite de la mediul de afaceri, am initiat un studiu de impact cu privire la impozitul forfetar care se asigura pentru domeniul turismului, al alimentatiei publice, al cafenelelor si barurilor si in intretinerea si repararea autovehiculelor. Este un studiu elaborat impreuna cu reprezentantii Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR), ai Academiei de Studii Economice si cu asociatiile si patronatele din domeniu. Acest impozit, daca va fi instituit, va elimina impozitul de 16% pe profit si impozitul de 3% pe venitul microintreprinderilor. Studiul se afla la Ministerul Finantelor Publice si vom vedea de cand va fi implementat".

Consilierul a amintit totodata si de OUG 50 din 29 mai 2013, spunandu-le reprezentantilor mediului privat, prezenti la eveniment, ca aceasta vine in sprijinul intreprinzatorilor si al mediului privat prin faptul ca prevede reducerea nivelului penalitatilor de intarziere catre bugetul de stat de la 0,05% pentru fiecare zi de intarziere la 0,02%.

"Daca aveti in desfasurare programe prin fonduri europene, se reesaloneaza plata datoriilor catre bugetul de stat pana in momentul incasarii acestora", a subliniat el.


Sursa: Agerpres




NOU: Balanta de verificare de la A la Z.
Analize, corelatii, studii de caz


Ghid practic pentru valorificarea eficienta
a informatiilor din balanta de verificare

...vezi detalii AICI >>


 
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice