search

Cum beneficiaza antreprenorii de folosirea unor case de marcat electronice

Politici contabile pentru ONG: modele EDITABILE, usor de personalizat, elaborate in doar 5 minute

Agentii economici care livreaza bunuri catre populatie si/sau presteaza servicii catre pupulatie cu caracter permanent, stiu ca au nevoie de case de marcat electronice, aceasta fiind una dintre conditiile esentiale pentru desfasurarea activitatii in conditii legale. Un detaliu important in alegerea casei de marcat – indiferent daca aceasta va fi folosita in HoReCa, intr-un magazin de haine sau supermarket, intr-o farmacie sau un salon de infrumusetare – este calitatea dispozitivului.

Desi se presupune ca toate casele de marcat fac aceleasi lucru, adica inregistreaza si proceseaza vanzarile, cele care au o calitate foarte buna aduc beneficii in plus: randament mai bun in procesul de functionare si o durata de viata mai indelungata. Bineinteles, pentru ca acest lucru sa fie posibil, casa de marcat trebuie sa fie intretinuta in mod corespunzator. 

Indiferent de domeniul de activitate si de marimea companiei, casa de marcat este de mare ajutor in mentinerea si dezvoltarea afacerii, aducand beneficii antreprenorilor.

Beneficii aduse de case de marcat electronice

Casele de marcat cu jurnal electronic sunt esentiale intr-o afacere, iar cele mai importante beneficii pe care le aduce utilizarea acestora sunt:

  • stocarea datelor in format electronic;

  • transmiterea datelor catre ANAF;

  • transmiterea rapoartelor fiscale;

  • functioneaza normal si fara o conexiune la Internet;

 

Stocarea datelor in format electronic

Toate modelele de case de marcat care functioneaza electronic sunt dotate cu un card de memorie pe care se stocheaza datele aferente tranzactiilor efectuate. Cele mai importante informatii care sunt stocate pe cardul de memorie al casei de marcat electronice se refera la:

  • cantitatea de produse vandute;

  • istoricul produselor vandute;

  • cota TVA care se aplica produselor vandute;

  • locatia in care functioneaza dispozitivul.

Transmiterea datelor catre ANAF 

Casele de marcat electronice sunt prevazute cu un sistem special prin intermediul caruia sunt transmise toate datele de care este nevoie catre ANAF (Agentia Nationala de Administrare Fiscala). Acest aspect presupune transparen?a completa in activitatea desfasurata de catre antreprenor, deoarece persoanele avizate din cadrul ANAF pot avea acces oricand la informatii esentiale:

  • activitatea operatorului economic;

  • starea dispozitivului fiscal.

Transmiterea rapoartelor fiscale 

Folosirea caselor de marcat electronice este cu atat mai avantajoasa daca se ia in considerare faptul ca, pe langa informatiile mentionate anterior, dispozitivul poate si sa retina toate bonurile fiscale emise de catre agentul economic. Asadar, autoritatile competente in reglementare fiscala vor putea avea acces mult mai usor la bonurile fiscale, pentru a face verificarile necesare.

Avantajul adus de aceasta dotare este unul important, tinand cont ca in cazul caselor de marcat conventionale este nevoie de timp suplimentar pentru retiparirea tuturor bonurilor fiscale la incheierea programului zilnic de lucru.

Functionarea fara o conexiune la Internet 

Continuand comparatia dintre casa de marcat conventionala si cea electronica, reiese inca un avantaj important: modelul electronic poate fi folosit, chiar daca este intrerupta conexiunea la Internet. Asadar, utilizatorii pot folosi casa de marcat, fara sa isi inceteze temporar activitatea, deoarece datele sunt stocate in memoria dispozitivului. Odata ce conexiunea la internet este restabilita, datele se vor transmite automat. Care este avantajul in aceasta situatie? Se evita pierderea unor date care pot fi foarte importante.

Firma AttoSoft include in oferta sa si case de marcat electronice, care ating performan?a urmarita de utilizatori. Pentru a va alege casa de marcat potrivita afacerii dumneavoastra, accesati site-ul Casedemarcat.eu si veti gasi mai multe modele din care sa alegeti.



Noutati contabile 1713560400
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice