search

Cum decurge operatiunea TOMIS la o luna de la derulare. ANAF a aplicat 61 de sanctiuni pana acum

Cartea Verde a Contabilitatii: solutii practice, explicatii si recomandari din partea specialistilor
ANAF anunta ca, in prima luna de la declansarea operatiunii Tomis, adica in intervalul 25 ianuarie – 25 februarie 2019), in cadrul controalelor operative efectuate la 136 contribuabili, inspectorii institutiei au aplicat 61 de sanctiuni contraventionale (amenzi si confiscari).

Principalele categorii de bunuri confiscate sunt imbracaminte, incaltaminte si materiale textile, a caror  valoare depaseste suma de 1,6 milioane lei.


Desi numarul operatiunilor vamale in portul Constanta a scazut cu 43%, se constata o dublare a bazelor de impozitare din punct de vedere valoric, in luna de referinta, anunta institutia intr-un comunicat.

In scopul intensificarii activitatii de prevenire si combatere a evaziunii fiscale si fraudelor vamale, Directia Generala Antifrauda Fiscala, cu sprijinul Directiei Generale a Vamilor, desfasoara actiuni de monitorizare si control care vizeaza operatiunile de import si achizitii intracomunitare efectuate prin portul Constanta, atat prin Biroul Vamal Constanta Nord cat si prin Biroul Vamal Constanta Sud Agigea, actiune denumita generic “Tomis”.

Aceasta actiune ampla presupune verificarea societatilor care efectueaza operatiuni de import si achizitii intracomunitare precum si a tranzactiilor ulterioare importului, respectiv livrare/utilizare/consum pe teritoriul national si/sau livrare intracomunitara ori export.



DE RETINUT!

Actiunile de monitorizare si control vor continua si in perioada urmatoare.



Sursa: ANAF

Noutati contabile 1711749600
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice