search

Cum sa investesti in siguranta in afacerea ta? Calculatorul de leasing, solutia optima pentru gestionarea bugetului

Cartea Verde a Contabilitatii: solutii practice, explicatii si recomandari din partea specialistilor

Intreprinderile mici si mijlocii (IMM-urile) reprezinta un procent semnificativ din totalul firmelor din Romania, iar majoritatea se afla la inceput de drum sau in faza de dezvoltare.

 

Din acest motiv, capitalul acestor intreprinderi este de cele mai multe ori insuficient pentru a permite investirea in resurse necesare desfasurarii activitatii si totodata pentru a face investitii in directia dezvoltarii afacerii. Astfel, leasingul financiar este o solutie favorabila pentru IMM-uri, deoarece are o serie de caracteristici specifice, mai ales in ceea ce priveste dreptul de proprietate asupra bunurilor. Acestea din urma vor fi transferate catre IMM, dupa plata integrala a sumei datorate din contractul de leasing.

 

Majoritatea companiilor de leasing financiar ofera o lista diversificata de echipamente pentru diferite domenii de activitate. In situatia in care bunurile solicitate de IMM nu se afla pe lista echipamentelor oferite de compania de leasing, se poate face o evaluare a situatiei financiare a firmei, iar in urma rezultatelor se poate oferi finantare si pentru acele bunuri. Pentru a afla inca de la inceput daca esti eligibil pentru acordarea unui astfel de contract, poti consulta online un calculator leasing.
 

Cum iti poti dezvolta afacerea cu ajutorul unui leasing financiar?

Leasingul financiar este una dintre cele mai eficiente solutii de mobilitate pentru o afacere aflata la inceput. Daca detii un IMM, este posibil sa te fi confruntat deja cu o serie de obstacole, precum birocratia excesiva, alegerea personalului potrivit sau gestionarea capitalului. Cu ajutorul unui leasing financiar, vei putea achizitiona bunurile necesare pentru desfasurarea optima a activitatii, beneficiind de o birocratie redusa.
 

Bunurile sunt cumparate de societatea de leasing si se inchiriaza apoi clientului. Contractul se incheie intre societatea de leasing si solicitant, iar prin acesta clientul primeste in folosinta bunurile. Pentru a tine sub control costurile afacerii tale, pe site-urile firmelor de leasing financiar, poti utiliza un calculator leasing.
 

Unul dintre principale avantaje ale leasingului financiar este gradul redus de birocratie. Exista companii de leasing care au pus la dispozitie clientilor sisteme online prin care pot aproba cererile de finantare in maximum 24 de ore de la aplicare, reducand semnificativ timpul de asteptare pentru obtinerea unei finantari. Aprobarea dosarului se face mult mai rapid decat in cazul unui credit bancar.

 

Mai mult, printre avantajele unui leasing financiar se regaseste si dreptul de proprietate asupra bunului. La finalul perioadei contractuale, acesta va intra in proprietatea IMM-ului solicitant.

 

Procesul este unul favorabil pentru majoritatea companiilor aflate la inceput de drum, deoarece le permite achizitionarea unor bunuri cu o valoare mai mare si folosirea acestora pe o perioada indelungata. In acest fel, IMM-urile pot investi capitalul ramas in zone cu impact asupra dezvoltarii afacerii lor. Principalul cost in cazul leasingului este dobanda, care poate varia intre 4% si 10%, cifre asemanatoare cu creditele bancare.

 

Cum sa gestionezi corect bugetul afacerii tale?

Cu ajutorul unui calculator leasing financiar, poti afla inca de la inceput care este avansul minim, perioada maxima de contract si care sunt costurile totale la care sa te astepti atunci cand aplici pentru o astfel de finantare. Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi cateva informatii de baza in formularul calculatorului de leasing.

 

In acest fel, afli simplu si rapid care este valoarea ratei lunare pentru bunurile pe care doresti sa le achizitionezi, dar si alte informatii precum valoarea avansului, valoarea reziduala, dobanzile sau comisioanele percepute. Tot cu ajutorul calculatorului de leasing, vei putea vedea si eventualele comisioane de administrare.

 

Aceasta metoda de finantare vine in ajutorul companiilor aflate in curs de dezvoltare, deoarece ofera un set de garantii si reguli mai putin stricte decat cele impuse de banca. Intreg procesul de incheiere a unui contract de leasing financiar este unul sigur, ce necesita o birocratie redusa.

 

In concluzie, leasingul este considerat ca fiind o forma de finantare mult mai avantajoasa, in comparatie cu creditul bancar, deoarece este mult mai flexibil si mai rapid atunci cand vine vorba despre aprobare. In Romania, numeroase firme infiintate recent apeleaza la leasingul financiar pentru a achizitiona echipamente sau vehicule necesare pentru derularea si extinderea activitatii. Iar cu ajutorul unui calculator de leasing financiar, poti afla inca de la inceput toate costurile necesare in cazul investitiei.



Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice