search

Datoriile cu termen la 30 iunie 2017 vor fi scutite de la plata. Noua facilitate fiscala pregatita de Guvern

Conform unui nou document, firmele si persoanele fizice care au datorii catre stat, cu termenul de plata e anterior datei de 30 iunie 2017, urmeaza sa fie scutite de penalitati si jumatate din dobanda acumulata daca achita datoria principala pana la 30 septembrie. 

O alta conditie este ca dobanda de 50% care ramane de platit sa fie achitata pana la finalul anului.

"Stimularea conformarii voluntare a contribuabililor la plata obligatiilor fiscale si maximizarea incasarilor bugetare, stimularea mediului economic si, respectiv, diminuarea arieratelor bugetare" este un argument inclus in documentul citat de Profit.ro

In concret, anularea penalitatilor de intarziere propusa de autoritati, alaturi de o cota de 50% din dobanzi, aferente obligatiilor de plata principale catre bugetul general consolidat, administrate de ANAF, cu termene de plata anterioare datei de 30 iunie 2017, se va face daca sunt indeplinite urmatoarele conditii citate de aceeasi sursa:

- Stingerea pana la 30 septembrie 2017 a obligatiilor de plata principale cu termene de plata anterioare datei de 30 iunie 2017, indiferent de data stingerii acestora. 

- Stingerea pana la data de 31 decembrie 2017 a cotei de 50% din dobanzile aferente obligatiilor de plata principale cu termene de plata anterioare datei de 30 iunie 2017, stabilite prin decizii de calcul comunicate. 

- Stingerea pana la data de 31 decembrie 2017 a obligatiilor de plata principale curente administrate de ANAF cu termene de plata cuprinse intre 1 iulie-31 decembrie 2017, impreuna cu accesoriile calculate pentru eventuale intarzieri la plata acestor obligatii principale, stabilite prin decizii pana la 31 decembrie 2017. 

- Depunerea pana la 31 decembrie 2017 a tuturor declaratiilor potrivit vectorului fiscal. Aceasta conditie se considera indeplinita si in cazul in care pentru perioadele in care nu s-au depus declaratii fiscale, obligatiile fiscale au fost stabilite, prin decizie, de catre organul fiscal central.

- Depunerea unei cereri de acordare a acestor facilitati pana la data de 31 decembrie 2017.

 


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice