search

Distribuire dividende interimare. Formulare necesare pentru situatiile financiare

Subiectul acestui studiu de caz este o societate care doreste sa distribuie dividende interimare la data de 30.09.2019. Contribuabilul doreste sa afle care sunt formularele de situatii financiare pe care trebuie sa le depuna la ANAF (PDF-urile respective).



Formulare necesare pentru situatiile financiare: raspunsul specialistului


Potrivit prevederilor OMFP 1802/2014, pct. 602 entitatile care au optat, potrivit legii, pentru repartizarea trimestriala de dividende, intocmesc situatii financiare interimare formate din bilant si contul de profit si pierdere. Aceste componente au aceeasi structura cu cea aplicabila situatiilor financiare anuale intocmite conform prezentelor reglementari. Veniturile si cheltuielile astfel raportate se stabilesc cumulat de la inceputul exercitiului financiar pana la finele trimestrului pentru care entitatea a optat sa repartizeze dividende.

Ordinul priveste aprobarea Reglement?rilor contabile privind situa?iile financiare anuale individuale ?i situa?iile financiare anuale consolidate si a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 963 din data de 30 decembrie 2014.

Situatiile financiare interimare se intocmesc utilizand politicile contabile aplicate de entitate la data intocmirii acestora.

Situatiile financiare interimare sunt insotite de politicile contabile semnificative.


 
Pdf-urile au codul S1120-S1121-S1122 si se pot descarca de pe site-ul anaf, la adresa: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/1122_2018.html
 




Raspuns oferit pe portalcontabilitate.ro de Gabi Popescu - Auditor financiar.

Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice