Edenred a emis in Romania tichetul de masa Ticket Restaurant cu numarul 2.000.000.000 - articole conta.ro
Contabilitate � Conta.ro
Va asteptam online 24 ore din 24 sub sloganul: 100% contabilitate!
Puteti cere, oferi si gasi solutii la orice problema de contabilitate si fiscalitate. Si in plus aveti legislatia economica actualizata si un modul important de resurse umane.

Edenred a emis in Romania tichetul de masa Ticket Restaurant cu numarul 2.000.000.000

Edenred Romania, cel mai mare emitent de tichete si carduri pre-platite de servicii din Romania, a inregistrat emiterea, in cei peste 13 ani de activitate, a 2 miliarde de tichete de masa Ticket Restaurant®.

Tichetele de masa sunt cel mai utilizat beneficiu extra-salarial din Romania, peste 70% din companii incluzandu-le in pachetele de recompensare a salariatilor. Ticket Restaurant®, tichetele de masa emise de Edenred, sunt utilizate de 35 000 de companii si de peste 1 milion de angajati, care le pot cheltui in 50 000 de magazine si restaurante afiliate.

Primul tichet de masa din Romania a fost un Ticket Restaurant® emis in data de 17 martie 1999, cu valoarea nominala de 16 000 de lei vechi. In prezent, valoarea nominala a unui tichet de masa este de 9 lei.

Conform legii tichetelor de masa, valoarea nominala a acestora se indexeaza (obligatoriu pana in 2012, optional din 2012) semestrial, cu indicele preturilor de consum la marfurile alimentare, comunicat de INS.

Cu toate acestea, valoarea nominala a tichetelor de masa nu a mai fost indexata in ultimele 3 semestre si a ramas 9 lei, dupa alte 3 semestre de stagnare. Conform unor analize recente ale Institutului de Economie Nationala al Academiei Romane, valoarea de 9 lei a unui tichet de masa nu acopera costul unei mese de pranz, valoarea  recomandata fiind de 12 lei.

Tichetele de masa sunt cel mai utilizat beneficiu din Romania, datorita faptului ca sunt deductibile la calculul impozitului pe profit, exonerate integral de taxe social-salariale si taxe social-patronale. Din iulie 2010, sunt supuse impozitarii cu 16% (impozit pe venit).

Alte tipuri de tichete si carduri emise in Romania de Edenred sunt tichetele de cadouri Ticket Cadou®, tichete de asistenta sociala Ticket Asist®, tichete de cresa Ticket Cresa®, tichete de ingrijire medicala Ticket Medica®, tichete de vacanta Ticket Vacanta®, carduri cadou Compliments®.

Edenred, compania care a inventat tichetele de masa Ticket Restaurant® si leaderul mondial in servicii preplatite adresate companiilor, concepe si furnizeaza solutii care faciliteaza viata salariatilor si imbunatatesc eficienta organizatiilor.
Garantand utilizarea fondurilor alocate strict in scopul caruia ii sunt destinate, aceste solutii permit organizatiilor sa isi organizeze mai eficient activitatea in sfera:

•    Beneficiilor pentru angajati (Ticket Restaurant®, Ticket Alimentación, Ticket CESU, Childcare Vouchers, etc.)
•    Managementului cheltuielilor profesionale (Ticket Car, Ticket Clean Way, etc.)
•    Programelor de motivare si recompensare (Ticket Cadou, Card Compliments, Ticket Compliments, Ticket Kadéos, etc.)
Grupul Edenred sustine si institutiile publice in managementul programelor sociale.
Listata la bursa NYSE Euronext Paris, Edenred activeaza in 39 de tari, avand 6 000 de angajati, aproape 580 000 companii si organizatii client, 1.3 milioane de parteneri afiliati si 36.2 milioane de beneficiari. In 2011, volumul total emis de Edenred a fost de 15.2 miliarde de euro, din care 58% a fost generat in tarile in curs de dezvoltare.
Ticket Restaurant® si celelalte denumiri comerciale ale produselor si serviciilor Edenred snt marci inregistrate ale Grupului Edenred.


Contact
Cristina Hlinschi, Sense Marketing - Tel : +4 0745 108 852  cristina@sensemarketing.ro
Registrul de Evidenta Fiscala este OBLIGATORIU

ALERTA maxima pentru PFA! Atentie la noutatile legislative!

Aflati aici mai multe detalii >>
 

Comenteaza acest articol in forum

Articol de: Conta.ro - www.conta.ro
Data: 2012-09-06
Vizualizari: 2705


  Alte ContaArticole
postat la: 2021-11-29
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a subliniat ca termenul limita, 30 noiembrie 2021, pentru conectarea caselor de marcat la sistemul informatic al institutiei NU va fi prelungit.  Citeste mai mult ...
postat la: 2021-11-23
Administratia Judeteana a Finantelor Publice Ialomita reaminteste contribuabililor ca joi, 25 noiembrie 2021, este termenul de depunere a opt declaratii fiscale. Citeste mai mult ...
postat la: 2021-11-22

In contextul pandemic, cele mai multe modificari aduse programului normal de munca, dar si contractelor incheiate de firme continua pana in prezent. Angajatorii si-au dat seama de beneficiile pe care le aduce telemunca, iar o mare parte dintre acestia nu isi vor mai chema angajatii la birou. Acest nou trend a luat prin surprindere companiile de pretutindeni, iar angajatorii trebuie acum sa ofere toate conditiile pentru ca munca sa se desfasoare normal, dar sub alte conditii. Cadrul legislativ a fost adaptat in asa fel incat schimbarile sa poata fi implementate cu succes de catre antreprenorii care opteaza pentru aceasta varianta. Iata cateva sfaturi si informatii despre telemunca:

Citeste mai mult ...
  Conta Newsletter

Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate Fii un contabil informat!

Aboneaza-te GRATUIT si vei primi Raportul Special

Modificari la MONOGRAFIILE CONTABILE in 2021: Studii de caz + Explicatii detaliate


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


  Conta Director
  Conta Site
  Conta Topicuri Forum
Copyright Conta Online / Conta.ro 2006 - 2021. Toate Drepturile rezervate
Un proiect: Fokus Digital Services