search

Fiscul va trimite decizii de impunere pentru ultimii 5 ani

Cartea Verde a Contabilitatii: solutii practice, explicatii si recomandari din partea specialistilor
Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, a informat saptamana trecuta, la finalul sedintei de Guvern, ca Fiscul va trimite contribuabililor in a doua jumatate a acestui an decizii de impunere. Documentele vor centraliza deciziile de impunere restante din ultimii cinci ani.


Cand a fost intrebat despre impactul asupra bugetului din amanarea incasarilor din impozit pe venit si contributii, datorate de persoanele ce obtin venituri din activitati independente, ministrul de Finante a spus ca institutia pe care o conduce a luat in calcul mai multe scenarii si a decis sa emita in a doua jumatate a lui 2018, pentru ultima data, decizii de impunere.

"Este un lucru pe care vreau sa-l mentionez, este un lucru foarte important: exista multi ani pentru care Fiscul nu a emis decizii de impunere, iar in acest an, cand oamenii vor primi pentru ultima oara, pentru ultima data decizia de impunere, decizie care se va trimite in a doua parte a anului pentru cei care nu sunt inca in sistemul online, vom centraliza toate deciziile de impunere restante pentru ca omul sa aiba o singura situatie primita", a prezicat Eugen Teodorovici.


In plus, nu este exclus ca autoritatile sa pregateasca si un mecanism de stimulare a platii in cursul lui 2018. Teodorovici a completat: "pentru ca nu este vina contribuabilului ca statul nu a emis la timp deciziile de impunere si acest lucru trebuie sa conteze".

Confrom normelor aflate in vigoare, din momentul comunicarii deciziilor de impunere, contribuabilii au 60 de zile la dispozitie sa achite taxele respective. Daca nu respecta acest termen, fiscul calculeaza obligatiile fiscale accesorii, de tipul dobanzilor si penalitatilor de intarziere, pana la momentul stingerii obligatiilor.

Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice