search

Gata cu lista rusinii! ANAF nu va mai publica restantele fiscale ale persoanelor fizice

Radiere intreprindere familiala: care sunt pasii de urmat?
Fiscul afiseaza trimestrial lista cu contribuabilii care au obligatii fiscale restante ce depasesc o anumita valoare, cunoscuta si sub denumirea de “lista rusinii”. In 2019, de pe lista datornicilor nu vor mai face parte persoanele fizice.


Obligatiile fiscale restante ale persoanelor fizice nu vor mai fi publicate pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, conform unui proiect de ordin publicat joi, 28 februarie, la rubrica Transparenta decizionala. Proiectul va pune in aplicare modificarile Codului de Procedura Fiscala si va determina ANAF sa publice doar restantele la buget ale persoanelor juridice.

De asemenea, se reglementeaza si situatia in care un debitor are de recuperat sume de la stat, (sume de rambursat/restituit de la buget ori sume de incasat de la autoritati contractante ale statului roman), caz in care acesti debitori nu sunt considerati ca inregistreaza obligatii fiscale restante, astfel ca nici contribuabilii in aceasta situatie nu vor fi publicati pe pagina de internet a ANAF.

 ”Ne dorim un climat fiscal echitabil fundamentat pe incredere reciproca, atat de necesara unei dezvoltarii sanatoase a mediului antreprenorial romanesc. De asemenea, intram in normalitate si incetam expunerea inutila a contribuabililor, deoarece este mai importanta recuperarea restantelor decat spectacolul mediatic.” a precizat Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor Publice, se anunta pe site-ul MFP.

Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice