search

Inceput agitat pentru Condmag

Titlurile Condmag Brasov (COMI) au debutat, ieri, la a doua categorie a Bursei de Valori Bucuresti la cotatia de 2,50 lei, in crestere cu 7,3% fata de ultima cotatie de pe piata Rasdaq. Aceasta crestere nu a durat decat cateva minute, titlurile Condmag incepand sa scada pe tot parcursul sedintei, inchizand la -3,43%. Ultimul pret de tranzactionare a fost de 2,25 lei/actiune. In sedinta de ieri s-au tranzactionat aproximativ 1,2 milioane actiuni la o valoare totala de 2,85 milioane lei.
"Evolutia pe parcursul acestei zile a titlurilor Condmag a fost fireasca. In debutul sedintei actiunile au crescut datorita entuziasmului investitorilor, dar apoi spre sfarsitul sedintei titlurile s-au aliniat la tendinta descendenta a pietei", ne-a declarat, Iulian Panait, presedinte KTD Invest.
Intermediarul transferului actiunilor Condmag de pe piata Rasdaq pe Bursa a fost casa de brokeraj Broker Cluj. In ultima sedinta de tranzactionare pe Rasdaq, din 11 iulie, titlurile Condmag au incheiat ziua la 2,33 lei, nivel la care capitalizarea companiei este de 402,6 milioane lei (128,6 milioane euro). "Comitetul BVB a recomandat categoria a doua pentru debutul Condmag pe piata reglementata administrata de BVB, pentru ca societatea sa se acomodeze cu rigorile Bursei, urmand ca dupa sase luni promovarea la prima categorie sa fie rediscutata", a declarat Rares Nilas, membru in consiliul BVB.

Inca cinci companii pe BVB marca Broker

Broker Cluj va intermedia si transferul companiei de foraj petrolier si constructii Dafora Medias de pe piata Rasdaq la BVB, iar acest proiect este estimat pentru lunile septembrie-octombrie.
Actionarii Dafora Medias au subscris, in luna mai, titluri de 88,13 milioane de lei la o majorare de capital a companiei care a crescut la 97,35 milioane lei.
Compania de intermediere SSIF Broker intentioneaza sa aduca la cota BVB inca cinci companii de dimensiuni medii, nelistate, a declarat, directorul general adjunct al companiei, Adrian Caramiha. El nu a precizat numele companiilor si nici domeniile de activitate, mentionand doar ca firmele sunt de dimensiune medie si nu sunt tranzactionate pe piata Rasdaq.

Noutati contabile 1701295200
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba de la 1 ianuarie 2024!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

Schimbari Semnificative in Fiscalitatea PFA si Profesiilor Liberale pentru 2024