search

Informare ANAF: Fisa pe platitor simplificata este disponibila in Spatiul Privat Virtual

Declaratia 600 a fost comasata. Vezi cand trebuie depusa in 2018!

AJFP Galati informeaza contribuabilii ca, incepand cu 1 iulie 2020, a fost implementata, pentru contribuabilii persoane juridice si persoane fizice identificate prin CUI/CIF, posibilitatea de a solicita, prin intermediul platformei Spatiul Privat Virtual (S.P.V.), fisa pe platitor simplificata. 
 
Simplificarea fisei pe platitor a avut drept scop separarea datelor care nu mai prezinta interes, in sensul ca nu vor mai fi vizualizate informatii cu privire la creantele fiscale care au fost stinse.
 
Totodata, in cazul contribuabililor care nu inregistreaza obligatii fiscale restante sau sume platite in plus, ori acestea sunt inregistrate doar pe parcursul anului curent, fisa pe platitor simplificata va cuprinde informatii de la data de 1 ianuarie a anului in care este pusa la dispozitie fisa, mai precizeaza institutia in comunicat.
 
De asemenea, in cazul contribuabililor care inregistreaza obligatii fiscale restante ori sume platite in plus, fisa pe platitor simplificata va cuprinde informatiile aferente acestora, incepand cu data de la care acestea au luat nastere.
 
Incepand cu data de 15 mai 2020, a fost implementata o functie de transmitere in acest format excel a fisei pe platitor. La solicitarea contribuabililor, incepand cu aceasta data, fisa in acest format poate fi descarcata din Spatiul Privat Virtual.
 
Asadar, incepand cu data de 1 iulie 2020, contribuabilii au la dispozitie doua variante de fisa pe platitor ce pot fi descarcate, la cerere, din Spatiul Privat Virtual, respectiv una simplificata, in care sunt istorizate datele care nu mai prezinta interes si o alta fisa in format excel, care cuprinde istoricul datelor, pentru a putea avea o imagine prelucrabila a situatiei fiscale.
 


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice