search

Legea nr. 4 din 2014 aduce noi prevederi fiscale pentru PFA



OUG 44/2008 a fost completat de Legea 4/2014, fiind modificate astfel prevederile legate de activitatile desfasurate de intreprinderea  individuala sau PFA.

Astfel, in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 15/10.01.2014, a fost publicata Legea nr. 4/2014 pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale.

Potrivit noilor modificari, persoanele fizice autorizate precum si intreprinzatorii titulari ai unei intreprinderi individuale au obligatia de a solicita inscrierea in registrul comertului a mentiunilor privind participarea in mod obisnuit a sotiei/sotului la activitatea desfasurata de intreprinderea individuala/persoana fizica autorizata, pe baza declaratiei pe propria raspundere si a certificatului de casatorie

Incetarea activitatii sotiei/sotului se mentioneaza in registrul comertului in termen de 15 zile, pe baza declaratiei pe propria raspundere a titularului intreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate.

Sotia/Sotul titularului intreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate se poate asigura in sistemul public de pensii pe baza de contract de asigurare sociala, in sistemul asigurarilor pentru somaj, prin incheierea unui contract de asigurare de somaj in conditiile prevazute la art. 22 din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si in sistemul asigurarilor de sanatate, in conditiile prevazute de lege.

Prevederile acestui act normativ intra in vigoare la 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, respectiv 9 februarie 2014.

Sursa: DGFP Valcea




Noutati contabile 1711663200
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice