search

Model de calcul pentru iesirea din sistemul de tva la incasare

Venituri din drepturi de proprietate intelectuala: care este monografia contabila?
Prezentam in randurile de mai jos care este modalitatea de calcul a plafonului de 2.250.000 lei pentru iesirea din sistemul de tva la incasare. Vom avea lamuriri de la expert si daca se iau in calcul si facturile neicasate.

Calcul depasire plafon tva la incasare 2.250.000 lei: raspunsul specialistului



 La determinarea cifrei de afaceri de 2.250.000 lei care serveste drept referinta pentru calculul plafonului de 2.250.000 lei, prevazuta la art. 282 alin. (3) lit. a) din Codul fiscal, se au in vedere baza de impozitare inscrisa pe randurile din decontul de taxa corespunzatoare operatiunilor:

- taxabile

- scutite de TVA cu / fara drept de deducere

- operatiunilor rezultate din activitati economice pentru care locul livrarii/prestarii se considera ca fiind in strainatate

- randurile de regularizari aferente.

Cifra de afaceri pentru calculul plafonului de 2.250.000 lei este anuala si este constituita din valoarea totala a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii taxabile si/sau scutite de TVA, precum si a operatiunilor rezultate din activitati economice pentru care locul livrarii/prestarii se considera ca fiind in strainatate, conform art. 275 si 278, realizate in cursul anului calendaristic - art. 282 alin. (3) lit. a).

Astfel, la calculul cifrei de afaceri vom tine cont  de ansamblul facturilor emise de societate cu referire la livrari de bunuri  si prestari de servicii la intern, livrari de bunuri si prestari de servicii efectuate a caror TVA aferenta a ramas neexigibila,existente in sold la finalul perioadei de raportare  ca urmare a aplicarii sistemului de tva la incasare, venituri din operatiuni de export, livrari intracomunitare, facturile de avans emise si alte operatiuni pentru care entitatea are obligatia colectarii TVA .

Asadar, se iau in calculul plafonului de 2.250.000 lei inclusiv facturile emise de societate si neincasate.




Raspuns oferit pe portalcontabilitate.ro Vera Constantin - Expert contabil.



Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice