search

Modificari ale Codului fiscal privind persoanele fizice

Daca va numarati printre persoanele fizice care realizeaza venituri in baza contractelor de activitate sportiva, trebuie sa stiti ca platitorii veniturilor au obligatia de a calcula, de a retine si de a plati impozitul la sursa, acesta fiind final.

In ceea ce priveste calculul impozitului, acesta se realizeaza prin aplicarea cotei de 10% asupra venitului brut, dupa care se declara si se plateste pana la data 25 inclusiv a lunii urmatoare.

Acestea pot dispune asupra destinatiei unei sumei reprezentand 2% sau 3.5% din impozitul pe venit, dupa cum urmeaza:

a) in cota de 2% pentru sustinerea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza in conditiile legii si a unitatilor de cult, precum si pentru acordarea de burse private, conform legii;

SAU

b) in cota de 3.5% pentru sustinerea entitatilor nonprofit si a unitatilor de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditati cu cel putin un serviciu social licentiat, in conditiile legii.



Baza legala: Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 25 din 29 martie 2018 privind modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru aprobarea unor masuri fiscal-bugetare (Monitorul Oficial nr. 291 din 30 martie 2018).




Sursa: ANAF

NOU: Balanta de verificare de la A la Z.
Analize, corelatii, studii de caz


Ghid practic pentru valorificarea eficienta
a informatiilor din balanta de verificare

...vezi detalii AICI >>


 
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice