search

O modalitate rapida de a intelege costurile unui leasing financiar

Daca vrei sa inchei un contract de leasing financiar, este recomandat sa te informezi in prealabil in ce consta acesta, care sunt costurile totale si aspectele esentiale ale metodei de finantare. Doar in acest fel vei putea intelege termenii contractuali si vei gestiona costurile in mod corect. 
 
Un prim pas este sa accesezi site-urile companiilor de leasing. Marea majoritate ofera clientilor un instrument usor de folosit prin care poti afla online daca esti eligibil din punct de vedere financiar. Astfel, printr-un calculator leasing, vei simula costurile totale si ti se vor prezenta in mod defalcat.

Costurile aferente unui leasing financiar

Calculatorul de leasing este o metoda facila pentru a obtine estimarea imediata a costurilor.

Concret, un astfel de calculator va afisa avansul minim, valoarea reziduala, perioada contractuala maxima si valoarea ratei periodice. De asemenea, va calcula pentru tine dobanzile, comisioanele si costul total al contractului.
 
Este important de mentionat ca aceste costuri depind unul de celalalt si difera in functie de perioada contractuala. De exemplu, rata lunara este invers proportionala cu avansul si cu valoarea reziduala pentru care optezi.

Perioada de finantare

O durata mai lunga a contractului se traduce printr-o rata lunara mai mica. La prima vedere pare avantajos, insa odata cu perioada contractuala se majoreaza si dobanda. Din acest motiv, o proiectie financiara a veniturilor este decisiva pentru alegerea perioadei de finantare.

Avansul

La incheierea unui contract de leasing financiar, achitarea unui avans este obligatorie. Aceasta este o parte procentuala din valoarea totala a bunului si difera in functie de societatea de leasing.
 
De retinut este faptul ca un avans mai mare determina o rata periodica mai scazuta. Poti intelege cu usurinta acest raport invers proportional prin calculatorul de leasing online. 

Valoarea reziduala

Este foarte important de mentionat faptul ca valoarea reziduala nu reprezinta un cost suplimentar, ci este parte din pretul total al bunului.
Acest cost se achita de obicei la finalul perioadei contractuale, dupa plata ultimei rate si determina transferul dreptului de proprietate catre utilizator.
 
Valoarea reziduala influenteaza invers proportional suma ratelor lunare. In unele situatii poate fi chiar nula, caz in care este inclusa in ratele de leasing.
 
Rata lunara, valoarea minima a avansului, precum si valoarea reziduala variaza in functie de compania finantatoare. Prin urmare, o modalitate simplificata de a estima costul total al unui activ obtinut printr-un leasing financiar este calculatorul de leasing.

Periodicitatea ratelor
 
Contractele de leasing financiar au flexibilitate in ceea ce priveste plata in rate. Daca afacerea ta genereaza trimestrial sau sezonier profit, poti ajusta data scadenta in functie de momentul in care sunt colectate veniturile. Aceste optiuni reprezinta un avantaj semnificativ, oferind siguranta si stabilitate atunci cand vine vorba de plata defalcata a bunului solicitat.
Asadar, poti alege varianta prielnica in functie de circumstantele companiei tale.
 
In concluzie, leasingul financiar este o solutie avantajoasa pentru orice societate care nu dispune de capitalul necesar al investitiei. Cu toate astea, inainte de semnarea unui contract de leasing este esential sa te informezi, sa intelegi termenii contractuali si costurile pe care trebuie sa le achiti. Pentru a lua o decizie sigura in acest sens, poti consulta un calculator leasing pe site-ul companiilor ce ofera o astfel de finantare. 
 


Noutati contabile 1713560400
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice