search

OMFP 640/2017: Normele metodologice privind intocmirea situatiilor financiare trimestriale

CUM si UNDE poti plati taxele, impozitele si contributiile catre ANAF

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 336/9.05.2017 a fost publicat Ordinul pentru aprobarea Normelor metodologice privind intocmirea si depunerea situatiilor financiare trimestriale ale institutiilor publice, precum si a unor raportari financiare lunare in anul 2017, pentru modificarea is completarea Normelor metodologice privind organizarea si conducerea contabilitatii institutiilor publice, Planul de conturi pentru institutiile publice si instructiunile de aplicare a acestuia, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1917/2005, precum si pentru modificarea si completarea altor norme metodologice in domeniul contabilitatii publice. 

Avand in vedere dispozitiile art. 19 lit. d) din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare, ale art. 80 alin. (2) si ale art. 84 din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 4 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare, 

ministrul finantelor publice emite urmatorul ordin:

Art.1 - Se aproba Normele metodologice privind intocmirea si depunerea situatiilor financiare trimestriale ale institutiilor publice, precum si a unor raportari financiare lunare in anul 2017, prevazute in anexa nr. 1.

Art. 2 - Normele metodologice privind organizarea si conducerea contabilitatii institutiilor publice, Planul de conturi pentru institutiile publice si instructiunile de aplicare a acestuia, aprobate prin OMFP 1917/2005, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1186 si 1186 bis din 29 decembrie 2005, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza conform anexei nr. 2.

Art. 3 - Anexa nr. 29 "Situatia platilor efectuate din buget si nejustificate prin bunuri, lucrari, servicii la finele perioadei" si anexa nr. 41 "Corelatii intre formularele de situatii financiare" la Normele metodologice privind intocmirea si depunerea situatiilor financiare trimestriale ale institutiilor publice, precum si a unor raportari financiare lunare in anul 2009, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice, Partea I, nr. 242 si 242 bis din 10 aprilie 2009, cu modificarile si completarile ulterioare, se abroga.

Art. 4 - Corelatiile intre formularele de situatii financiare trimestriale sunt cele prevazute in anexa nr. 3

Art. 5 - Anexele nr. 1-3 fac parte integranta din prezentul ordin. 
Art. 6 - La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga orice alte dispozitii contrare acestuia.
Art. 7 - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. 

Ministrul finantelor publice, 
Viorel Stefan

Norme metodologice privind intocmirea si depunerea situatiilor financiare trimestriale ale institutiilor publice, precum si a unor raportari financiare lunare in anul 2017 (ANEXA NR. 1)



Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice