Platformele de contabilitate online schimba radical dinamica relatiei antreprenor-contabil - articole conta.ro
Contabilitate � Conta.ro
Va asteptam online 24 ore din 24 sub sloganul: 100% contabilitate!
Puteti cere, oferi si gasi solutii la orice problema de contabilitate si fiscalitate. Si in plus aveti legislatia economica actualizata si un modul important de resurse umane.

Platformele de contabilitate online schimba radical dinamica relatiei antreprenor-contabil

Platformele de contabilitate online se afla intr-un trend ascendent in ultimii ani, reprezentand un adevarat vulcan care sta sa erupa si sa zguduie lumea antreprenorilor, mai ales in randul celor care detin un IMM sau un start-up.

De altfel, posibilitatea de a avea acces la un set complet de rapoarte contabile, in timp util, este un obiectiv de interes major in randul tuturor oamenilor de business. Soft-urile de contabilitate clasice nu sunt foarte user-friendly si nu pot fi folosite cu succes de catre un antreprenor, care este deja mult prea ocupat cu sarcinile sale specifice.

Mai mult, o firma de contabilitate obisnuita, care are mai multi clienti, nu este capabila sa ofere in timp real unui antreprenor toate informatiile si documentele contabile de care acesta are nevoie pentru uz intern.

Din fericire, contabilitatea online reprezinta o solutie viabila, imbinand tehnologia secolului XXI cu know-how-ul unor specialisti contabili.

 

Contrar altor domenii, conceptul de contabilitate online nu va determina ca meseria de contabil sa dispara, ci doar va schimba dinamica relatiei dintre acesta si clientul sau.

Conform sondajului SME Survey 2018, aceasta profesie inca are un rol esential in buna-desfasurare a unei afaceri, chiar daca instrumentele utilizate se schimba, iar comunicarea cu antreprenorul are loc exclusiv in mediul online.

 

Ce aduce nou o platforma de contabilitate online?

 

In primul rand, scopul pentru care astfel de platforme au fost concepute este sa ajute antreprenorul sa se elibereze de sarcini repetitive si sa scape de “contabilitatea dubla”, pe care acesta o tine in paralel cu contabilul pentru a avea in timp real o imagine de ansamblu asupra tranzactiilor din firma.

Insa, ne intrebam in mod firesc, de ce antreprenorul este nevoit sa tina evidenta proprie daca are deja un contabil? Raspunsul este simplu si poate fi usor identificat in practica de zi cu zi: un contabil clasic se rezuma, de cele mai multe ori, la intocmirea declaratiilor obligatorii pentru ANAF, pe care le pune la dispozitie abia in data de 25 a lunii urmatoare, nicidecum in timp util.

Sa nu mai vorbim de consultanta de specialitate sau rapoarte contabile care sa serveasca antreprenorului pentru a putea lua decizii manageriale importante. Pana de curand, contabilitatea ramasese undeva in anii ‘90.

 

Din fericire, contabilitatea online schimba cu totul situatia. Antreprenorul devine utilizatorul final al unei platforme care este folosita atat pentru comunicarea cu contabilul, cat si pentru centralizarea documentelor si stocarea informatiilor.

De acum inainte, antreprenorii nu mai sunt nevoiti sa se prezinte cu “sacosa de facturi si chitante” la contabil. Tot ce trebuie sa faca este sa pozeze documentele, sa le incarce in platforma, urmand ca in scurt timp un specialist contabil sa le inregistreze in contabilitate si sa puna la dispozitia antreprenorului, pe aceeasi platforma, toate rapoartele si documentele finale de care acesta are nevoie.

Simplu, eficient si rapid – contabilitatea online reprezinta o inovatie care aduce beneficii importante oamenilor de business din toata lumea.

 

In Romania, singura platforma de contabilitate online si instrumente de management operational este Keez.ro. Cu ajutorul acesteia, antreprenorii se pot elibera de sarcini repetitive, beneficiind in acelasi timp de un numar impresionant de functionalitati deosebit de utile:

 

  • Servicii de contabilitate, salarizare si infiintare firma;

  • Un set de rapoarte de optime si complete pe care le poti accesa usor si rapid;

  • Procese verificate Big4 – acum ai garantia ca documentele tale sunt supuse unei supra-verificari din partea unui specialist de competenta internationala;

  • Acces online 24/7 la toate documentele generate de business-ul tau;

  • Procesare rapida a documentelor (facturi, chitante, etc.) pe care le poti incarca in platforma printr-un singur click cu ajutorul aplicatiei dedicate;

  • Posibilitatea de a emite facturi oriunde, oricand;

  • Cele mai inalte standarde de securitate a datelor, asigurate de algoritmi avansati de criptare de la Microsoft Azure;

  • Formularele si modelele necesare pentru intocmirea documentelor nu mai trebuie cautate pe internet, avand acces direct la acestea (descarcabile si editabile) pe platforma.
10 proceduri contabile pentru ONG-uri, in format editabil,
gata pentru a fi personalizate

Click AICI >>


 

Comenteaza acest articol in forum

Articol de: Conta.ro - www.conta.ro
Data: 2018-07-11
Vizualizari: 163


  Alte ContaArticole
postat la: 2018-10-15
Este oficial! Incepand cu data de 1 noiembrie 2018 se aplica cota de TVA de 5% pentru anumite categorii de servicii. Citeste mai mult ...
postat la: 2018-10-03
Consultati calendarul ANAF ce prezinta lista de declaratii fiscale cu termen in luna octombrie 2018. Acestea trebuie completate si depuse fie online, fie la ghiseul institutiei, la datele prevazute in document. Citeste mai mult ...
postat la: 2018-09-19
In Monitorul Oficial din data de 17 septembrie 2018 a fost publicat Ordinul Ministerului Finantelor Publice nr. 3067 din 10 septembrie 2018 privind completarea unor reglementari contabile. Astfel, in planul de conturi general, la punctul 196 si la punctul 594, se introduce contul 463 - "Creante reprezentand dividende repartizate in cursul exercitiului financiar" (A). Citeste mai mult ...
  Conta Newsletter
Vino alaturi de Conta.ro - aici sunt toti contabilii inteligenti!

Inspectia fiscala: 7 proceduri prealabile controlului Aboneaza-te GRATUIT si vei primi Raportul Special

Inspectia fiscala: 7 proceduri prealabile controlului


Afla de la experti in contabilitate totul despre:
- Impozitul pe profit
- Impozitul pe veniturile microintreprinderilor
- Impozitul pe venit
- Contributii sociale obligatorii
- Taxa pe valoarea adaugata
- Accize si alte taxe speciale
- Impozite si taxe locale
- Impozitul pe constructii


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


  Conta Director
Onofrei Artemizia
Expert contabil membru CECCAR.
Servicii:
-Contabilitate financiara si de gestiune
-Consultanta financiar fiscala
-Consultanta si asistenta manageriala
-Salarizare
Alte situatii financiare
-intocmire dosare credite
vezi mai multe detalii
  Conta Site
  Conta Topicuri Forum
Copyright Conta Online / Conta.ro 2006 - 2018. Toate Drepturile rezervate
Un proiect: Fokus Digital Services