search

Platformele de contabilitate online schimba radical dinamica relatiei antreprenor-contabil

Platformele de contabilitate online se afla intr-un trend ascendent in ultimii ani, reprezentand un adevarat vulcan care sta sa erupa si sa zguduie lumea antreprenorilor, mai ales in randul celor care detin un IMM sau un start-up.

De altfel, posibilitatea de a avea acces la un set complet de rapoarte contabile, in timp util, este un obiectiv de interes major in randul tuturor oamenilor de business. Soft-urile de contabilitate clasice nu sunt foarte user-friendly si nu pot fi folosite cu succes de catre un antreprenor, care este deja mult prea ocupat cu sarcinile sale specifice.

Mai mult, o firma de contabilitate obisnuita, care are mai multi clienti, nu este capabila sa ofere in timp real unui antreprenor toate informatiile si documentele contabile de care acesta are nevoie pentru uz intern.

Din fericire, contabilitatea online reprezinta o solutie viabila, imbinand tehnologia secolului XXI cu know-how-ul unor specialisti contabili.

 

Contrar altor domenii, conceptul de contabilitate online nu va determina ca meseria de contabil sa dispara, ci doar va schimba dinamica relatiei dintre acesta si clientul sau.


Conform sondajului SME Survey 2018, aceasta profesie inca are un rol esential in buna-desfasurare a unei afaceri, chiar daca instrumentele utilizate se schimba, iar comunicarea cu antreprenorul are loc exclusiv in mediul online.

 

Ce aduce nou o platforma de contabilitate online?

 

In primul rand, scopul pentru care astfel de platforme au fost concepute este sa ajute antreprenorul sa se elibereze de sarcini repetitive si sa scape de “contabilitatea dubla”, pe care acesta o tine in paralel cu contabilul pentru a avea in timp real o imagine de ansamblu asupra tranzactiilor din firma.

Insa, ne intrebam in mod firesc, de ce antreprenorul este nevoit sa tina evidenta proprie daca are deja un contabil? Raspunsul este simplu si poate fi usor identificat in practica de zi cu zi: un contabil clasic se rezuma, de cele mai multe ori, la intocmirea declaratiilor obligatorii pentru ANAF, pe care le pune la dispozitie abia in data de 25 a lunii urmatoare, nicidecum in timp util.

Sa nu mai vorbim de consultanta de specialitate sau rapoarte contabile care sa serveasca antreprenorului pentru a putea lua decizii manageriale importante. Pana de curand, contabilitatea ramasese undeva in anii ‘90.

 

Din fericire, contabilitatea online schimba cu totul situatia. Antreprenorul devine utilizatorul final al unei platforme care este folosita atat pentru comunicarea cu contabilul, cat si pentru centralizarea documentelor si stocarea informatiilor.

De acum inainte, antreprenorii nu mai sunt nevoiti sa se prezinte cu “sacosa de facturi si chitante” la contabil. Tot ce trebuie sa faca este sa pozeze documentele, sa le incarce in platforma, urmand ca in scurt timp un specialist contabil sa le inregistreze in contabilitate si sa puna la dispozitia antreprenorului, pe aceeasi platforma, toate rapoartele si documentele finale de care acesta are nevoie.

Simplu, eficient si rapid – contabilitatea online reprezinta o inovatie care aduce beneficii importante oamenilor de business din toata lumea.

 

In Romania, singura platforma de contabilitate online si instrumente de management operational este Keez.ro. Cu ajutorul acesteia, antreprenorii se pot elibera de sarcini repetitive, beneficiind in acelasi timp de un numar impresionant de functionalitati deosebit de utile:

 

  • Servicii de contabilitate, salarizare si infiintare firma;

  • Un set de rapoarte de optime si complete pe care le poti accesa usor si rapid;

  • Procese verificate Big4 – acum ai garantia ca documentele tale sunt supuse unei supra-verificari din partea unui specialist de competenta internationala;

  • Acces online 24/7 la toate documentele generate de business-ul tau;

  • Procesare rapida a documentelor (facturi, chitante, etc.) pe care le poti incarca in platforma printr-un singur click cu ajutorul aplicatiei dedicate;

  • Posibilitatea de a emite facturi oriunde, oricand;

  • Cele mai inalte standarde de securitate a datelor, asigurate de algoritmi avansati de criptare de la Microsoft Azure;

  • Formularele si modelele necesare pentru intocmirea documentelor nu mai trebuie cautate pe internet, avand acces direct la acestea (descarcabile si editabile) pe platforma.



Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice