search

Poti sa devii fluent in limba engleza intr-un an de zile?

Procesul de invatare a unei limbi straine este unul nu doar de durata, ci si continuu. La fel cum in limba materna avem tot timpul cate ceva de invatat si limba engleza necesita un studiu permanent. Poti sa devii fluent in limba engleza intr-un an de zile? Un raspuns universal valabil nu exista. Asta deoarece numarul de variabile este mare. Depinde de nivelul de la care pleci, de timpul dedicat studiului si de contextul social in care te gasesti. Sigur, daca ai posibilitatea sa te muti intr-o tara in care limba oficiala este engleza, atunci sansele tale sunt mult mai mari de a atinge un nivel excelent. 

Cu toate acestea, putini dintre noi au aceasta ocazie. Ca atare, cea mai la indemana varianta este urmarea unor cursuri de limba engleza. De altfel, aceasta este si cea mai eficienta varianta deoarece sub indrumarea unui profesor elementele noi vor fi asimilate mult mai rapid. Verifica oferta educationala a centrului educational Twinkle Star: www.twinklestar.ro.



 
Ce poti totusi sa faci astfel incat pe durata unui an de zile sa atingi un nivel bun de limba engleza? Vom vedea in continuare!

Uita-te la TV

Incearca sa urmaresti cat mai atent intriga si dialogul serialelor TV in limba engleza. Decodificarea conversatiilor in timp ce vizionezi o scena ajuta centrii lingvistici din creierul tau sa dea sens noilor informatii intr-un mod mai captivant, asemenea rezolvarii unui puzzle. Mai mult, cel mai probabil iti vei aminti ceea ce tocmai ai invatat deoarece vei asocia noile elemente cu actiunea din film. Citirea subtitrarilor te ajuta sa vizualizezi structura propozitiei si sa verifici daca intelegi deja ceea ce auzi. Vizionarea in reluare a unor filme sau seriale te poate ajuta sa-ti perfectionezi limba engleza si este, de ce sa nu recunoastem, un mod excelent de a-ti petrece serile.

Pune intrebari atunci cand nu intelegi ceva

Nu ignora o propozitie pe care nu o intelegi pe deplin. Mai ales in primele luni, pentru ca sunt cu siguranta o multime de notiuni noi care nu-ti sunt clare. Daca vorbesti cu cineva, nu-ti fie teama sa-l intrebi ce inseamna un cuvant sau o expresie. Sau daca citesti ceva care iti da batai de cap, cauta traducerea cu ajutorul unui translator online. Studiile arata ca este mai probabil sa-ti amintesti lucruri cercetandu-le singur decat invatandu-le la scoala predate de un profesor. 

Asculta podcasturi
 
Timpul petrecut in masina, autobuz sau tren poate fi petrecut mult mai util daca il dedici ascultarii unui podcast in limba engleza. Alege un subiect care te intereseaza (cum ar fi recenziile de filme sau mancarea) si obisnuieste-te cu ritmul, expresiile de zi cu zi si conversatia naturala, improvizata. Este ca si cum ai vorbi cu prietenii tai fara a fi nevoie sa raspunzi. Ca alternativa, incearca sa urmaresti pe YouTube clipuri Ted Talks limba engleza. Nu numai ca vei afla idei noi si interesante de la unii dintre cei mai inovatori speakeri din lume, ci vei fi si expus la limba engleza.

Exerseaza in mod regulat
 
Cheia pentru a invata orice abilitate in mod corespunzator este perseverenta. Dupa ce te familiarizezi cu elementele de baza ale limbii, este important sa iti rezervi timp in program pentru a te concentra cu adevarat pe studiu. Cel putin o ora pe zi, este util sa reiei regulile gramaticale pe care nu esti pe deplin stapan sau sa inveti verbe noi si conjugarile acestora. Exerseaza-le a doua zi pentru a le consolida cu adevarat in memoria ta pe termen lung. Fii strict (ca si cum ai fi la dieta sau ai face miscare) – cu cat depui mai mult efort, cu atat mai repede vei vedea rezultate.

 
Invata in tandem
 
A vorbi cu voce tare este unul dintre cele mai bune moduri de a invata, desi poate fi dificil atunci cand nu esti foarte stapan pe cunostintele tale. Alaturi de cativa colegi de clasa cu abilitati similare, poti incerca sa porti conversatii, sa exersezi si sa lucrati impreuna la elementele problematice. Nu doar ca astfel vei putea sa iti imbunatatesti abilitatile de comunicare, dar ai si o ocazie excelenta de a-ti face prieteni noi.

Citeste totul
 
De la carti, romane si reviste pana la etichetele alimentelor, obisnuieste-te sa citesti cuvinte combinate in propozitii in toate domeniile vietii. Urmareste canalele de stiri straine, blogurile si site-urile web populare pe retelele de socializare, astfel incat, chiar daca sari peste cumparaturi, timpul petrecut pe Facebook sau Instagram va aduce un plus procesului de invatare a limbii engleze. Manualele te pot pregati pentru o conversatie obisnuita si politicoasa si te pot ajuta sa cumperi bilete de autobuz, dar cel mai bun mod de a-ti extinde intelegerea limbii este sa te expui la o gama larga de materiale de lectura.

Poarta conversatii
 
Cand esti in oras, vorbeste cu oameni adevarati. Imprieteneste-te cu vorbitori nativi si spune-le despre dorinta ta de a-ti imbunatati nivelul de engleza. Literalmente nu exista o modalitate mai buna de a exersa. Daca te-ai mutat in strainatate, poti demara activitati noi, fie ca sunt cursuri sau noi hobby-uri, astfel incat sa cunosti oameni noi cu aceleasi interese ca si tine.

Tine-ti capul sus
 
„Keep your chin up” este o expresie in limba engleza care te indeamna sa-ti pastrezi optimismul. Invatarea unei limbi este un proces destul de solicitant. In unele zile vei simti ca faci progrese vizibile, in timp ce in altele s-ar putea sa bati pasul pe loc. Oricand ai nevoie de un sprijin de incredere, apeleaza la cursurile organizate de centrul lingvistic Twinkle Star: www.twinklestar.ro. 
 
 
 


Noutati contabile 1713992400
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice