search

Precizari despre depunerea declaratiei 101. Ce anunta ANAF?

CUM si UNDE poti plati taxele, impozitele si contributiile catre ANAF
ANAF a revenit cu precizari in ceea ce priveste depunerea declaratiei 101 - „Declaratie privind impozitul pe profit" pentru anul 2017.


Termen de depunere declaratia 101


Potrivit informatiilor prezentate de catre ANAF in comunicat, declaratia 101 - „Declaratie privind impozitul pe profit" - pentru anul 2017 trebuie depusa pana la data de 26 februarie si 26 martie 2018, in functie de caz.


Cine depune declaratia 101?


Au obligatia depunerii formularului 101 „Declaratie privind impozitul pe profit" pentru anul 2017, pana la termenul limita – 26 martie 2018.


- contribuabilii platitori de impozit pe profit care efectueaza declararea si plata impozitului pe profit trimestrial;

- institutiile de credit - persoane juridice romane si sucursalele din Romania ale institutiilor de credit - persoane juridice straine precum si contribuabilii platitori de impozit pe profit care au optat pentru declararea si plata impozitului pe profit anual, cu plati anticipate, efectuate trimestrial.


Au obligatia depunerii formularului 101 „Declaratie privind impozitul pe profit" pentru anul 2017, pana la data de 26 februarie 2018:

- persoanele juridice prevazute la art. 15 din Codul fiscal; acestea depun declaratia privind impozitul pe profit inclusiv in situatia in care inregistreaza numai venituri neimpozabile, respectiv cheltuieli nedeductibile, potrivit titlului II "impozitul pe profit";

- contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice si a cartofului, pomicultura si viticultura.


Categoriile de contribuabili care aplica regulile speciale de impozitare prevazute la art.15 din Codul fiscal sunt urmatoarele:

- cultele religioase;

- unitatile de invatamant preuniversitar si institutiile de invatamant superior, particulare, acreditate, precum si cele autorizate;

- asociatiile de proprietari constituite ca persoane juridice si asociatiile de locatari recunoscute ca asociatii de proprietari;

- Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania;

- organizatiile nonprofit, organizatiile sindicale, organizatiile patronale.



Sursa: AJFP Arges

Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice