search

Proiect ANAF: Stabilirea criteriilor pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de TVA in 2016


Prin Legea 227/2015 privind codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare se abroga, incepand cu data de 1 ianuarie 2016, Legea 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Potrivit prevederilor modificate ale art. 316 alin. (9) din Codul fiscal, criteriile pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de TVA a societatilor cu sediul activitatii economice in Romania infiintate in baza Legii 31/1990 privind societatile, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, care sunt supuse inmatricularii la registrul comertului se stabilesc prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Pentru aplicarea acestor prevederi legale a fost aprobat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala 17/2015 privind stabilirea criteriilor pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de TVA.

Pe baza acestor criterii, organele fiscale competente stabilesc daca persoana impozabila justifica intentia si are capacitatea de a desfasura activitate economica, pentru a fi inregistrata in scopuri de TVA. Organele fiscale competente nu vor inregistra in scopuri de TVA persoanele impozabile care nu indeplinesc criteriile stabilite prin ordin al ministrului finantelor publice.

Avand in vedere cele de mai sus, este necesara elaborarea unui ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, prin care sa fie stabilite criteriile pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de TVA si prin care sa fie abrogate, incepand cu data de 1 ianuarie 2016, dispozitiile Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 17/2015, cu modificarile si completarile ulterioare.


NOU: Balanta de verificare de la A la Z.
Analize, corelatii, studii de caz


Ghid practic pentru valorificarea eficienta
a informatiilor din balanta de verificare

...vezi detalii AICI >>


 
Noutati contabile 1713301200
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice