search

Proiect: ANAF isi coreleaza procedurile cu modificarile din Codul Fiscal

Radiere intreprindere familiala: care sunt pasii de urmat?
 
Agentia Nationala de Administrare Fiscala a anuntat recent ca va corela, printr-un proiect de ordin supus dezbaterii publice, prevederile Procedurii de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA, cu modificarile recente ale Codului Fiscal.
 
In cuprinsul procedurii, cat si in continutul formularelor de decizii este utilizata sintagma "persoana impozabila, societate cu sediul activitatii economice in Romania, nu justifica intentia si capacitatea de a desfasura activitate economica", care nu mai este conforma cu prevederile actuale ale Codului Fiscal.
 
Reamintim ca, potrivit art.316 alin.(11) lit.h) din Codul fiscal, organele fiscale anuleaza inregistrarea in scopuri de TVA, daca persoana impozabila, societate cu sediul activitatii economice in Romania, prezinta risc fiscal ridicat.
 
 Mentionam ca, anterior acestei modificari, organele fiscale anulau inregistrarea in scopuri de TVA daca persoana impozabila, societate cu sediul activitatii economice in Romania, nu justifica intentia si capacitatea de a desfasura activitate economica.
 
De asemenea, prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 84/2016 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul financiar-fiscal au fost  abrogate prevederile art.329 din Codul fiscal, referitoare la Registrul operatorilor intracomunitari. Totodata, a fost eliminata, dintre situatiile in care organele fiscale anuleaza, din oficiu, inregistrarea in scopuri de TVA, situatia in care persoana impozabila se afla in stare de inactivitate temporara inscrisa la registrul comertului. 
 
Precizam ca si pentru aceste modificari legislative este necesara corelarea Procedurii de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA cu modificarile actuale ale Codului Fiscal.
 
Sursa: ANAF
 


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice