search

Reducerea CAS la angajator a fost adoptata de Parlament

Politici contabile pentru ONG: modele EDITABILE, usor de personalizat, elaborate in doar 5 minute

Aplicarea masurii de reducere a CAS-ului incepand cu 1 octombrie a.c. nu mai lasa loc niciunui dubiu dupa ce masura a fost adoptata si de Camera Deputatilor, for decizional.

Proiectul de lege fusese adoptat, pe 24 iunie, si de Senat. Guvernul a luat aceasta initiativa legislativa pentru modificarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, urmand astfel sa se aplice o diminuare a contributiilor de asigurari sociale la angajator cu 5 puncte procentuale.

Masura nu a mai fost aplicata de la 1 iulie 2014, fiind anuntate amanari pana la 1 octombrie, alaturi de estimarea unui impact bugetar de 850 milioane lei, fara majorarea deficitului bugetar.

In luna iunie a acestui an, premierul Victor Ponta a declarat ca masura urmeaza sa fie introdusa printr-un proiect de lege pe care Guvernul il va trimite Parlamentului si reprezinta o decizie pe care Executivul si-o va asuma.

In ce priveste aceeasi masura de reducere a CAS-ului, la jumatatea lunii iunie, ministrul Finantelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, declara:

"Este cea mai consistenta diminuare a contributiilor de asigurari sociale aplicata pentru angajator, intr-o singura etapa, in ultimii 14 ani. Aplicarea acestei masuri va contribui la atragerea investitiilor si la stimularea muncii in Romania.

Reducerea poverii fiscale asupra fortei de munca va sustine crearea de noi locuri de munca, generand efecte economice pozitive atat pentru companii, cat si pentru salariati. In esenta, stimularea ocuparii fortei de munca este cea mai buna forma de protectie sociala si de crestere a veniturilor individuale, in linie si cu recomandarile Comisiei Europene".


Noutati contabile 1713560400
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice