search

Regimul veniturilor salariale. OUG 3/2018

Potrivit OUG 3/2018, este scutit de impozit venitul brut 2018 inclusiv prime si sporuri ocazionale din 2018 sau doar salariu brut de incadrare si sporuri permanente?


Iata raspunsul specialistului!

Conform prevederilor de la art. 1 alin. (1) si (2) din OUG 3/2018 privind unele masuri fiscal-bugetare:

“(1)Prevederile prezentului articol se aplica persoanelor fizice care realizeaza venituri din salarii si asimilate salariilor in baza contractelor individuale de munca sau a actelor de detasare, aflate in derulare la data de 31 decembrie 2017, si care se incadreaza in categoriile de persoane scutite de la plata impozitului pe venit potrivit art. 60 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, al caror salariu brut lunar este majorat cu cel putin 20% fata de nivelul celui din luna decembrie 2017, in perioada de aplicare a prezentului articol, precum si persoanelor fizice prevazute la art. 168 alin. (2) si (4) din Legea nr. 227/2015, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
(2)In sensul prezentei ordonante de urgenta salariul brut din luna decembrie 2017, prevazut la alin. (1), cuprinde salariul brut de incadrare si elementele de natura veniturilor salariale care se acorda, in fiecare luna, conform contractului individual de munca valabil in luna decembrie 2017, care constituie baza de calcul al contributiilor sociale obligatorii.”

 
Prin urmare, in veniturile din salarii si asimilate salariilor se cuprinde salariul brut de incadrare si elementele de natura veniturilor salariale care se acorda, in fiecare luna, conform contractului individual de munca valabil in luna decembrie 2017. Nu se cuprind primele acordate ocazional.



Raspunsul a fost oferit pe portalcontabilitate.ro de - Dana Hristu Consultant fiscal si expert contabil si auditor financiar. 

NOU: Balanta de verificare de la A la Z.
Analize, corelatii, studii de caz


Ghid practic pentru valorificarea eficienta
a informatiilor din balanta de verificare

...vezi detalii AICI >>


 
Noutati contabile 1714078800
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice