search

Scutire de impozit in primii 3 ani de la angajare pentru tinerii sub 25 ani



Noul proiec propune ca tinerii in varsta de pana la 25 de ani sa fie scutiti 3 ani de la plata impozitului pe salariu. Odata cu aceasta facilitate, sunt eliminate costurile pe care angajatorii le suporta pentru plata impozitului per angajat.

Proiectul isi justifica aceste noi propuneri prin argumente care vizeaza cresterea numarului de salariati in companiile din Romania si pastrarea tinerilor in tara prin salarii mai mari.

Noile facilitati incluse in proiect pot deveni realitate daca sunt aprobate de cele doua Camere ale Parlamentului si daca presedintele Klaus Iohannis va promulga proiectul, informeaza Profit.ro. Aceeasi sursa aminteste ca odata cu aceste propuneri, odata aprobate, in categoria veniturilor neimpozabile vor intra si castigurile obtinute sub forma de salarii incasate in primii trei ani de munca de catre tinerii cu varsta mai mica de 25 de ani.



Potrivit documentului, somajul in randul tinerilor din Romania sub 25 de ani este peste media europeana, si anume de 24% fata de 22,2%. Acelasi proiect aminteste ca cei mai multi tineri cu varste intre 15 si 25 de ani prefera sa se angajeze in regim part-time.


"In momentul de fata, exista un precedent al scutirii implicite de impozit pe venit a unei categorii de tineri, in cazul persoanelor care lucreaza in domeniul IT, categorie care inglobeaza cu preponderenta persoane tinere. Mentinerea acestei scutiri a avut un efect pozitiv de-a lungul timpului, determinand tinerii profesionisti din domeniu sa nu dea curs altor posibilitati de munca mai ofertante, dar din afara tarii. Asemenea tinerilor care lucreaza in domeniul IT, in fiecare domeniu exista tineri cu potential de performanta pentru care scutirea de la plata impozitului pe venitul rezultat din castigurile salariale poate fi un imbold puternic de a performa in Romania, nu in afara granitelor", citeaza Profit.ro proiectul amintit.

NOU: Balanta de verificare de la A la Z.
Analize, corelatii, studii de caz


Ghid practic pentru valorificarea eficienta
a informatiilor din balanta de verificare

...vezi detalii AICI >>


 
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice