search

Sedinta de modificare a Codului fiscal, amanata din nou

Impozit pe profit: ce trebuie sa stiti despre recuperarea pierderilor fiscale din 2024

Sedinta de modificare a Codului fiscal a fost amanata in urma protestelor de strada care s-au desfasurat in seara zilei de duminica, 5 noiembrie. Conform unor surse oficiale, conducerea coalitiei PSD-ALDE a tinut luni, incepand cu ora 13.00, o sedinta in care va discuta modificarile propuse la Codul Fiscal.

La intrunirea liderilor PSD si ALDE a participat si premierul Mihai Tudose, au declarat surse politice pentru HotNews.ro

Sedinta a fost amanata pentru ziua de miercuri, iar premierul Tudose a declarat ca nu crede ca în acea sedinta de miercuri va mai fi discutata trecerea contributiilor sociale de la angajator la angajat, precizand: "Cred ca nu va intra în sedinta trecerea contributiilor de la angajat la angajator. Nu vrem sa cream dezechilibre".

Va recomandam: Cele 8 masuri fiscale noi propuse de Guvern pentru schimbarea Codului fiscal din 2018!

Guvernul urma sa se reuneasca la 6 noiembrie in sedinta extraordinara pentru adoptarea OUG prin care Codul Fiscal se modifica radical: contributiile trec in sarcina angajatului, angajatorii platesc o noua taxa de solidaritate, impozitul pe venit scade de la 16% la 10%.

Protestele de strada de duminica seara, dar si cele ale mediului de afaceri ?i ale sindicatelor ar putea insa schimba planurile Guvernului, care ar lua in calcul amanarea acestor modificari, informeaza Alba24.ro

De asemenea, aceeasi sursa atrage atentia cu privire la faptul ca nu e clarificata inca Legea Salarizarii Unitare: legea trebuie sa intre in vigoare la 1 ianuarie, dar fara trecerea contributiilor la angajat, cresterile de salarii pentru bugetari ar urma sa aiba un impact major asupra bugetului de stat, cu o crestere masiva a anvelopei salariale.


Ramane astfel de vazut, in prezent, care vor fi concluziile discutiei care va avea loc miercuri, 8 noiembrie a.c., potrivit surselor oficiale care au anuntat astazi amanarea sedintei stabilite initial pentru prima zi din saptamana in curs. 


 

 


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice