search

Sunteti pregatit sa va lansati propria afacere in consultanta sau contabilitate?

Miercuri, 20 martie 2024 - termenul limita de depunere a declaratiilor fiscale pentru aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare
 
Mediul de afaceri, contextul financiar si personalitatea ne pot influenta deciziile de business. Putem amana hotarari care tin de cariera sau putem face alegeri de care sa nu fim tocmai multumiti un an mai tarziu. 
 
Cum verificati daca o firma de contabilitate sau de consultanta fiscala infiintata chiar de voi este decizia corecta? Cum stiti ca drumul pe care porniti este cel mai potrivit pentru o noua etapa in viata profesionala?
 
Trecand peste faptul ca nu ne putem controla in proportie de 100% viitorul, unele dintre decizii tin numai si numai de noi si ne asteapta sa testam apele, cu increderea ca in cele din urma vom reusi. Persistenta, disciplina si eforturile sustinute sunt factori ai reusitei pe termen lung.
 
 
Iata cateva intrebari la care puteti raspunde pentru a putea hotari mai usor ce este mai potrivit sa faceti in acest punct al carierei: pe cont propriu sau continuati ca angajat? Dumneavoastra decideti, iata doar cateva mici indicii care sa va ajute in luarea unei decizii obiective:
 
 
Va considerati mai degraba un liber-profesionist sau ca cineva care incepe lucrurile pe cont propriu? Aveti dovezi care sa sustina aceste afirmatii?
 
 
Aveti vreo afacere pe care sa o puteti prelua/demara/reincepe imediat, in mod garantat?
 
Veti fi nevoit sa imprumutati bani de la prieteni, rude sau de la banca?
 
 
Va bucurati cu adevarat de profesia aleasa?
 
Va place sa va relaxati in weekend mergand la pescuit, iesind la restaurante, plecand in excursii si o sa va fie dor sa faceti toate aceste lucruri cand nu veti mai avea timp pentru ele?
 
Sunteti pregatit sa investiti in tehnologie care sa va ajute si cunoasteti suficient cu privire la tehnologia disponibila in domeniu? Aveti un furnizor de incredere in aceasta zona?
 
Stiti sa va adaptati si sa indepliniti mai multe roluri dintr-o singura pozitie, roluri pe care nu le-ati fi facut din rolul de manager sau de angajat si care inainte ar fi parut mai jos de statutul dumneavoastra?
 
Puteti lucra ore indelungi fara plata imediata?
 
Puteti jongla cu activitatile de munca astfel incat toti clientii sa beneficieze de atentia dumneavoastra si sa nu se simta neglijati?
 
 
Mult succes!


Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice