search

Vass pe urmele lui Andreescu. Un guvern numit dorinta

Editie istorica FIDELIS: Cea mai mare suma investita in cadrul unei emisiuni
Asa suna stirea zilei: "Andreea Paul Vass, consilierul primului-ministru, a fost numita membru al Comisiei pentru Coordonarea procesului de privatizare a Hidroelectrica, potrivit unei decizii a premierului publicate in Monitorul Oficial. Unul dintre rolurile acestei comisii va fi si cel de coordonare a procesului de selectare a intermediarului care se va ocupa de listarea pe bursa a companiei. Numirea Andreei Paul Vass in comisie este surprinzatoare avand in vedere ca Dan Paul, cumnatul acesteia, este broker si membru in Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti, adica locul unde va avea loc vanzarea actiunilor Hidreoelectrica. Dan-Viorel Paul, cumnatul Andreei Paul Vass, este actionar cu 90,7% si administrator la firma de brokeraj Finaco Securities", anunta hotnews.ro.

Doamna Paul Vass zice ca nu e nicio problema. "Nu este conflict de interese in niciun fel", a precizat Andreea Paul Vass. Potrivit acesteia, nu exista nicio legatura intre numirea ei in comisia de privatizare a Hidroelectrica si faptul ca Dan Paul este broker. "Prin aceasta numire, in acest proces voi fi ochiul vigilent al premierului", a precizat Vass pentru acelasi site.

Intelegeti? Dumneavoastra va pricepeti mai bine, ce ziceti de aceasta situatie? Unii spun ca doamna Vass va avea acces la date care ar trebui sa fie confidentiale si pe care un broker ar fi fericit sa le aiba. Doamna Vass aduce ca argument faptul ca va fi ochiul vigilent al domnului Boc, deci nu al sotului sau cumnatului si ca a mai fost si in alte astfel de comisii. Asadar, este loiala premierului mai mult decat familiei si are experienta In astfel de situatii.

Nu pot spune cu certitudine, situatia este in discutie, legea nu e clara aici, dar se poate vedea ca o similaritate cu situatia doamnei Andreescu. Chiar si raspunsurile celor doua par oarecum la fel de sfidatoare, de agresive si autoritare.

Politic vorbind, sunt cazuri periculoase pentru fragilitatea actualului guvern. Chiar si o usoara suspiciune poate dauna grav imaginii actualei puteri. Simplu fapt ca s-au vehiculat numele rudelor care fac parte din consilii de administratie la Bursa unde se vor mai tranzactiona si alte companii lasa o dara de indoiala, de permanenta suspiciune pe care situatia actuala a guvernului nu si-o poate permite.

Iata de ce cred ca doamna Vass se apropie cu pasi grabiti, daca nu face cativa inapoi, de un deznodamant similar cazului Andreescu.

Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice