search

Zilierii pot lucra 3 luni pe an la acelasi angajator

Venituri din drepturi de proprietate intelectuala: care este monografia contabila?
A fost extinsa perioada maxima pentru care un zilier poate presta activitati pentru acelasi beneficiar si pentru activitatile din domeniul viticol (maxim 180 de zile intr-un an); perioada „standard” pentru care un zilier poate presta activitati pentru acelasi beneficiar este de 90 de zile intr-un an calendaristic.


Lista domeniilor in care se poate presta activitate de catre zilieri a fost extinsa cu urmatoarele categorii:

 a) Restaurante (clasa 5610);

 b) Alte activitati de alimentatie (clasa 5629);

c) Baruri si alte activitati de servire a bauturilor (clasa 5630).

A fost creat cadrul legislativ primar pentru infiintarea agentiilor de intermediere intre cererea si oferta de munca ziliera. Criteriile si procedura de acreditare a acestora se va aproba prin hotarare de Guvern.


 Zilierii angajati prin intermediul unei agentii de intermediere vor putea desfasura activitate pentru acelasi angajator pe o perioada de maxim 180 de zile intr-un an calendaristic (fata de 90 de zile perioada „standard”).

Pentru veniturile realizate de zilieri acestia datoreaza impozit pe venit retinut la sursa de platitori. Nu se datoreaza contributii sociale (CAS si CASS).



Baza legala: Legea nr. 86 din 4 aprilie 2018 pentru modificarea si completarea Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri (Monitorul Oficial nr. 313 din 10 aprilie 2018).



Sursa: ANAF

Noutati contabile 1713560400
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice