Art. 1
(1) În sensul art. 140 alin. (2) lit. g) pct. 1 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare:
a) prin pâine se înțelege produsul preparat dintr-un aluat obținut din diferite sortimente de făină, utilizate în amestec ori singure, cu sau fără alte ingrediente, frământat cu apă, afânat prin fermentația drojdiei și precopt/copt, inclusiv în stare congelată, dar la care nu s-au adăugat miere, ouă, brânză sau fructe și care are un conținut de zahăr în substanță uscată de maximum 5% din greutate și grăsimi în substanță uscată de maximum 5% din greutate;
b) prin cornuri, chifle, batoane, covrigi, minibaghete, franzeluțe și împletituri, care se încadrează în grupa produse de brutărie la codul CAEN/CPSA 1071, se înțelege produsele de panificație care au compoziția pâinii, astfel cum este definită la lit. a).
(2) Produsele prevăzute la alin. (1) lit. b) cu umplutură de orice fel nu se încadrează în categoria produselor de panificație prevăzute la art. 140 alin. (2) lit.
g) pct. 1 din Legea nr. 571/2003, cu modificările și completările ulterioare.
(3) Covrigii se încadrează în prevederile art. 140 alin. (2) lit. g) pct. 1 din Legea nr. 571/2003, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de gramaj și indiferent dacă sunt sau nu afânați prin fermentația drojdiei.