0
Despre nutritie
Started By Otilia Alupei, Feb 16 2019 02:53 PM
1 reply to this topic
#1
Posted 16 February 2019 - 02:53 PM
#2
Posted 16 February 2019 - 03:06 PM
Prof. dr. Mencinicopschi, la Adevărul Live
Crononutritie
Organismul funcţionează diferit pe parcursul zilei. În România nu se învaţă despre crononutriţie. Omul are un bioritm, adică funcţionează diferit în 24 de ore.
Omul este programat genetic să prefere gusturile dulce, gras şi sărat. Aşa sunt fabricate alimentele culturale. Li se introduc E-urile care le fac mai gustoase pentru noi. Dacă pe paie ai pune aceste E-uri ar fi mai gustoase decât o friptură. Oamenii devin dependenţi de alimente pentru că le aleg după două categorii: să fie savuros şi să fie ieftin (la promoţii etc.).
Citeste mai mult: adev.ro/pbf4qm
Crononutritie
Organismul funcţionează diferit pe parcursul zilei. În România nu se învaţă despre crononutriţie. Omul are un bioritm, adică funcţionează diferit în 24 de ore.
- Ficatul începe să funcţioneze ca detoxifiant între orele 1.00 şi 3.00 dimineaţa. Dacă mâncăm noaptea, ficatul nu poate să facă detoxifierea. De aceea, e o normă biologică să mănânci cu 3-4 ore înainte de somn şi să nu te culci mai târziu de 22.00.
- Dimineaţa se activează funcţia colonului.
- Tot dimineaţa, de la 4.00-5.00 se activează sistemul cardiovascular. De aceea, cele mai multe infarcte au loc dimineaţa.
- Dimineaţa se secretă mai multă insulină. Asta ne spune că în prima parte a zilei, organismul se pregăteşte pentru stresul zilei. De aceea micul dejun este cea mai importantă masă a zilei.
Omul este programat genetic să prefere gusturile dulce, gras şi sărat. Aşa sunt fabricate alimentele culturale. Li se introduc E-urile care le fac mai gustoase pentru noi. Dacă pe paie ai pune aceste E-uri ar fi mai gustoase decât o friptură. Oamenii devin dependenţi de alimente pentru că le aleg după două categorii: să fie savuros şi să fie ieftin (la promoţii etc.).
Citeste mai mult: adev.ro/pbf4qm
4 user(s) are reading this topic
0 members, 4 guests, 0 anonymous users