Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Impozit profit - Sponsorizare - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 12

Salt la continut

Impozit profit - Sponsorizare

396 replies to this topic

#221 nopris

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1575 Postari:
  • Interests:A invata mai mult unii de la altii si a deveni mai priceputi si mai buni.

Postat 07 May 2008 - 05:31 PM

Vezi postareaandrea, la May 7 2008, 04:51 PM, a spus:

Eu spun ca da, conform Cod fiscal, art. 22, lit. (5). In norme este explicat mai pe larg.
DA ce? Ca scoaterea din rezervele de reeval. nu e impozabila? Dar tocmai invers spune art.22 (5), ca reducerea rezervelor e venit impozabil, adica se impoziteaza:
(5) Reducerea sau anularea oricarui provizion ori a rezervei care a fost anterior dedusa se include in veniturile impozabile, indiferent daca reducerea sau anularea este datorata modificarii destinatiei provizionului sau a rezervei [...]

Aceasta postare a fost editata de nopris: 07 May 2008 - 05:32 PM

Drumul catre fericire nu se afla in a face ceea ce iti place, ci in a-ti place ceea ce trebuie sa faci! (Sai Baba)

#222 christine2008

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 07 May 2008 - 07:11 PM

va rog daca puteti sa-mi spuneti daca un grad de indatorare negativ este favorabil sau nu? Am grad de indatorare negativ pentru ca capitalul propriu este negativ. Din cate am citit in codul fiscal se precizeaza faptul ca gradul de indatorare este nefavorabil daca e mai mare decat 3.si daca se poate sa-mi spuneti legea pe care va bazati in raspuns. multumesc.

#223 iulie012006

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 431 Postari:

Postat 07 May 2008 - 09:08 PM

codul fiscal

#224 mariana07

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 256 Postari:

Postat 08 May 2008 - 07:54 AM

Norme Cod Fiscal (HG 44/2004 cu modificarile si completarile ulterioare) : Titlul II - Impozitul pe profit - pct. 60 :
"60. În cazul în care capitalul propriu are o valoare negativă sau gradul de îndatorare este mai mare decât 3, cheltuielile cu dobânzile și cu pierderea netă din diferențele de curs valutar sunt nedeductibile. Acestea se reportează în perioada următoare, în condițiile art. 23 alin. (1) din Codul fiscal, până la deductibilitatea integrală a acestora."

#225 mariana07

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 256 Postari:

Postat 08 May 2008 - 09:44 AM

1. daca nu ai contract de asigurare pt. cladire, cheltuiala cu cladirea arsa este nedeductibila (art. 21 Cod Fiscal, alin. (4), lit. c) :
"(4) Următoarele cheltuieli nu sunt deductibile:
------
c) cheltuielile privind bunurile de natura stocurilor sau a activelor corporale constatate lipsă din gestiune ori degradate, neimputabile, pentru care nu au fost încheiate contracte de asigurare, precum și taxa pe valoarea adăugată aferentă, dacă aceasta este datorată potrivit prevederilor titlului VI."

2. rezerva din reevaluare se impoziteaza la momentul modificarii destinatiei acesteia - Norme Cod Fiscal

Prin urmare, nopris are drepatate (ca de obicei!)

#226 ileanab

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 59 Postari:

Postat 08 May 2008 - 01:08 PM

Rezerva din reevaluare se baga in 105 integral. Cand scoti sume de acolo se impoziteaza. In momentul n, cand ai primit raportul de reevaluare, bagi suma in 105, integral. Cand scoti suma de acolo (de exemplu la vanzarea mijlocului fix) se impoziteaza, se considera element similar venitului. ]

Sper ca ai inteles ce-am vrut sa spun.

#227 christine2008

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 21 Postari:

Postat 08 May 2008 - 03:54 PM

va multumesc

#228 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 28 May 2008 - 12:07 PM

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
Am fost sa depun bilantul si mi s-a spus ca nu mi-l primeste pana nu modific la Nota explicativa Nr.3 .Am trecut profit nerepartizat si nu imi accepta. Cica trebuie neaparat o propunere de repartizare. :thumbup:
Nu stiu ce sa fac. Si e urgent... Ce implicatii ar fi in cazul in care in propunere scriu una si in realitate vom proceda altfel?

Va multumesc pentru ajutor.

#229 Doina P

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1143 Postari:

Postat 28 May 2008 - 02:14 PM

Eu am depus cu repartizarea "profit nerepartizat"
Te sfatuiesc sa mergi la alta persoana care primeste bilanturi
Nu vei mai putea schimba repartizarea profitului dupa depunerea bilantului.
Bafta!

#230 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 28 May 2008 - 02:31 PM

Nu pot sa merg la alta persoana deoarece mi s-au oprit toate cele trei exemplare, urmand sa ma prezint cu Nota 3 modificata.
Stiu ca s-au primit bilanturi cu "profit nerepartizat", dar poate ca acum au alte directive.

Am sunat si la Asistenta Contribuabili PJ Galati si mi s-a spus ca vor neaparat propunerea de repartizare, si, deasemenea, ca nu pot reveni asupra prevederilor
acesteia.

Multumesc foarte mult pentru raspuns.

#231 angelabiris

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 118 Postari:

Postat 29 May 2008 - 08:36 PM

n-am mai auzit o situatie asemanatoare.
aia cred ca vor neaparat sa te mai vada pe-acolo.

asociatii/asociatul, hotarasc/hotaraste daca se repartizeaza sau nu.
conform legii profitul poate ramane si nerepartizat in 117.

#232 fboji

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1114 Postari:

Postat 30 May 2008 - 03:22 PM

Pai daca e propunere de repartizare care ar fi problema? Propui sa se lase la dispozitia societatii pana la o noua adunare generala . Repartizarea profitului se face doar de administrator intr-o hotarare AGA. Propunerea este doar o posibilitate nu o hotarare.
Daca ti se pare simplu ce ai de facut... inseamna ca nu cunosti toate amanuntele Imagine postata

#233 tudorachee

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 52 Postari:
  • Interests:Contabilitate si afaceri

Postat 31 May 2008 - 04:44 PM

Vezi postareafboji, la May 30 2008, 04:22 PM, a spus:

Pai daca e propunere de repartizare care ar fi problema? Propui sa se lase la dispozitia societatii pana la o noua adunare generala . Repartizarea profitului se face doar de administrator intr-o hotarare AGA. Propunerea este doar o posibilitate nu o hotarare.
Este o hotarare AGA acea asa zisa propunere. Experta care mi-a semnat bilantul a zis ca trebuie respectata hotararea AGA de repartizare a profitului. Bilantul trebuie aprobat de AGA nu doar propus, diferenta intre repartizat si nerepartizat ar fi ca nu platesti impozit pe dividend decat atunci cand i-l distribui, dar codul fiscal prevede ca trebuie platit impozitul pe dividend pana la 31 dec a anului urmator celui pt. care se face raportarea. Nu prea inteleg cum unii lasa profitul nerepartizat deoarece trebuie sa plateasca impozitul pe dividend pana la 31 dec, poate ma lamureste cineva ce-mi scapa.

#234 lorelei2007

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 29 Postari:

Postat 31 May 2008 - 04:59 PM

Pai... daca este nerepartizat in 117 de ce sa platesti imp pe divid la 31 dec?
Imp. platesti at cand l-ai distribuit deja si retii impoz la data platii divid , il declari si platesti pana la data de 25 a lunii urm (ca la sal de ex.). Daca se hot distribuirea din 117 tb sa platest divid neap la 31 dec daca nu asta e... :thumbup:

#235 a.d.n.

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 537 Postari:

Postat 02 June 2008 - 11:21 AM

Tin sa precizez, mai intai, faptul ca mi s-au oprit toate cele trei exemplare ale bilantului deoarece deja mi se daduse numar de inregistrare pe ele. Pe urma s-a uitat doamna mai atent prin Note si ... mi-a oprit bilanturile pana vin cu modificarea.

Am modoficat Nota 3 si am repartizat tot profitul pe "alte repartizari", tocmai ca sa nu platim impozit pe dividende pana la sfarsitul anului. Dividende vom ridica din 117 nerepartizat din anii precedenti.
Cat despre partea cu propunerea de repartizare, in acceptiunea lor e una si aceeasi cu repartizarea definitiva a profitului.

Partea "hilara" e ca a doua zi doamnele de la Finante nu imi mai gaseau toate cele trei exemplare oprite acolo. Si a durat o ora pana le-au gasit, cautand din birou in birou, de la una la alta... No comment !

#236 iliam

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 53 Postari:

Postat 05 June 2008 - 03:43 PM

ce soc calculeaza gradul de indatorare?
se calc la trim sau doar la sf anului?

#237 tmary

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 48 Postari:

Postat 05 June 2008 - 05:47 PM

Vezi postareailiam, la Jun 5 2008, 04:43 PM, a spus:

ce soc calculeaza gradul de indatorare?
se calc la trim sau doar la sf anului?
societatile care inregistraeza cheltulieli cu dobanzile aferente imprumuturilor altele decat cele obtinute de la banci, soc de leasing (de ex imprumutul asociatilor), iar gradul de indatorare se calculeaza trimestrial la calculul impozitului pe profit.

#238 Adrian

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 158 Postari:

Postat 05 June 2008 - 07:37 PM

Si daca atunci cand vand activul reevaluat scot suma din 105 si o pun in 106 ? Tot element similar veniturilor se considera ?
Si eu cu parerea ...

#239 madalinab

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1733 Postari:

Postat 05 June 2008 - 07:41 PM

exact lucrul asta l-a spus ileanab, nu?
Madalina

#240 yna

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 32 Postari:

Postat 06 June 2008 - 10:04 AM

am urmatoarea situatie
anul trecut societatea a fost micro si a terminat anul cu profit,total repartizat la dividende, incepand de la 01.01.2008 este platitoare de imp/profit
acum , patronul vine cu facturi care au valoare substantiala apartinand anului trecut adica cu data de 2007.
va rog mult sa ma sfatuiti ce sa fac.
va multumesc

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL