Multumesc mult!!!!!
contract de comodat!!!!
Postat 29 November 2004 - 11:33 AM
Multumesc mult!!!!!
Postat 29 November 2004 - 11:48 AM
Contractul de comodat este un contract de inchiriere fara plata. Prin el se transfera dreptul de folosinta, eventual cu toate chelt. ocazionate de aceasta folosinta. Se foloseste deseori tocmai in situatii ca a ta. Nu trebuie inregistrat undeva, dar, daca vrei sa-i dai o nota superoficiala, il poti inregistra la notar insa te va costa destul de mult (cateva sute de mii daca nu mai mult). Eu am folosit acest tip de contract fara a-l inreg. inafara firmei si nu am avut probleme la acceptarea chelt. de benzina, piese de schimb, reparatii (in cote normale)...de catre controalele fiscale. Daca vrei iti pot trimite si 1-2 modele de contract de comodat.
O zi buna.
Postat 29 November 2004 - 09:31 PM
Multumesc mult1
Postat 30 November 2004 - 09:47 AM
O zi frumoasa.
Postat 03 December 2004 - 01:44 PM
Postat 03 December 2004 - 01:45 PM
te rog sa-mi trimiti si mie modelul unui contract de comodat pentru folosirea masinii personale in interesul firmei-am un PF.si as mai dori o informatie, daca este posibil, pf functioneaza intr-un imobil care nu este proprietate personala.pentru a inregistra cheltuielile curente-energie electrica, apa, etc.-cum trebuie formulat contractul de comodat?
Iti multumesc anticipat;adresa mea de mail este ramonar@em.ucv.ro.
Postat 03 December 2004 - 01:52 PM
Din ce spui cred ca-ti trebuie 2 tipuri de contract de comodat: 1 pt. masina si 1 pt. spatiu, DA ? Ti-l trimit intai pe cel pt. masina (pe care il am deja) si apoi pe cel pt. spatiu (pt. ca pe asta nu stiu daca il am salvat, dar stiu de unde sa-l iau => mai dureaza un picut). BINE ?
O zi frumoasa.
Postat 02 March 2005 - 02:21 PM
Multumesc
Postat 04 March 2005 - 04:57 PM
Si o intrebare : am inteles ca cei de la finante nu prea mai accepta astfel de contracte, este adevarat?? Eu am incercat sa fac un contract de comodat pentru spatiul firmei si mi s-a spus de la Camera de Comert ca nu mai accepta finantele. M-au sfatuit sa fac un contract de inchiriere.
Multumesc mult,
Nicoleta
Postat 12 March 2005 - 03:18 PM
Sunt noua pe aici, dar ma bucur ca v-am gasit. Va rog sa ma ajutati ... si pe mine.
1.Urmeaza sa infiintez o firma, am gasit un model de contract de comodat dar nu sunt lamurita pe cine trec la comodatar- pe mine ca asociat unic sau firma care urmeaza sa fie infiintata, dar care nu exista inca, nu am rezervat inca denumirea? Cei d ela ORC au spus ca trebuie sa ma prezint cu contractul de comodat. Proprietarul spatiului se afla in strainatate, asa ca trebuie sa-i trimit contractul la semnat.
2. Apoi nu gasesc in modelul pe care-l am nici-o specificatie cu privire la cheltuieli. Ce trebuie sa scriu ca sa pot deduce apoi cheltuielile la utilitati (gaz, apa, curent)?
3. Pe langa contractul de comodat se poate incheia apoi si un contract de inchiriere, pt acelasi spatiu?
Va multumesc!
Postat 15 March 2005 - 06:26 PM
Postat 15 March 2005 - 09:03 PM
Imi poti trimite si mie, te rog modelul de contract de comodat pt. spatiu? luiza@penguin.ro
Pot deconta numai ce cheltuieli vreau eu(ex geamuri termopan) sau trebuie si chirie, intretinere, etc?
Multumesc
Postat 17 March 2005 - 08:29 AM
Am si un contract de inchiriere pentru un spatiu- inregistrat la finante-.Pot sa trec cheltuielile cu utilitati(gaz, curent, apa) daca factura este emisa pe numele proprietarului??? In contract se stipuleaza ca toate cheltuielile vor fi suportate de chirias. In spatiul inchiriat este doar firma-si aceste cheltuieli eu le-am trecut pe firma-Nu voi avea probleme cu un control? Ele sunt deductibile la calcul impozit profit??? multumesc Otilia.
Postat 17 March 2005 - 09:19 AM
Potrivit art. 81, alin. 2 din O.U.G. 138/2004 pentru modificarea si completarea Codului fiscal, contribuabilii care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor din patrimoniul personal au obligatia sa depuna o declaratie privind venitul estimat, in termen de 15 zile de la incheierea contractului intre parti. Declaratia privind venitul estimat se depune o data cu inregistrarea la organul fiscal a contractului incheiat intre parti.
Legislatia nu prevede un plafon maxim pentru chirie, aceasta o stabilesc partile, de comun acord.
Veniturile din cedarea folosintei bunurilor se impun conform prevederilor art. 62 alin. 2 din ordonanta mai sus mentionata.
Postat 17 March 2005 - 03:13 PM
SIMONA CODREANU a spus:
Baza legala te rog in sustinerea ta, te rog.
Eu stiu sigur ca nu e nevoie sa inregistrezi la finante sau sa autentifici la notar un contract de comodat. Persoanele fizice semneaza pe baza de semnatura privata.
Postat 17 March 2005 - 05:24 PM
Desi nu scrie nicaieri, contractul de comodat se recomanda a se incheia la notariat pentru a fi opozabil fata de terti(in special masinile care pot fi implicate in accidente etc). In plus, cheltuielile aferente masinilor pt care sunt incheiate contracte de comodat autentificate la notar sunt mai bine (total) digerate de fisc
Postat 22 March 2005 - 04:53 PM
Postat 25 March 2005 - 12:08 PM
Daca exista un contract de comodat intre firma si o persoana fizica pe un apartament, imbunatatirile (termopane, reamenajare) care care se fac in acel apartament se pot inregistra ca si cheltuieli pe firma?
Multumesc
Postat 25 March 2005 - 01:02 PM
Postat 25 March 2005 - 01:15 PM
"Pinky" a spus:
Nu exista obligativitatea inregistrarii undeva in afara de partile contractuale!Dar. pentru mai multa siguranta in caz de controale, se practica, incheierea acestui contract la un notar public ( costa!).
Similar Topics
4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi