Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Documente fiscale personalizate - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

Documente fiscale personalizate

2 replies to this topic

#1 Cornelia Cozos

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 227 Postari:

Postat 20 February 2006 - 04:21 PM

La schimbarea adresei unei societati este obligatoriu sa schimb documentele fiscale personalizate? In fond se poate dovedi oricand cu documente ca este aceeasi societate. Intreb asta pentru ca am stocul mare si sunt niste bani pierduti degeaba. Daca tai adresa veche si o scriu pe cea noua si stampilez o fi suficient? Cunosc un caz in care primaria a schimbat numele strazii. Plateste primaria facturile nefolosite?
Sau poate stiti unde as putea face o adresa scrisa pentru ca mie nu mi-a venit nicio idee buna ca sa stiu ca ajunge unde trebuie.
Este cineva care s-a confruntat cu o asemenea situatie?

#2 GABRIELAD

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 127 Postari:

Postat 20 February 2006 - 04:55 PM

Eu zic ca le poti folosi linistita, am fost intr-o situatie similara (dupa denominarea capitalului social) si-am utilizat in continuare vechile facturiere.Bineinteles ca dupa ce -am lins legile referitoare la formularele cu regim special si iata ce-am gasit:

"Ordin nr. 147 din 15/02/2005
Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 155 din 22/02/2005

Art. I. - Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 1.849/2003 privind personalizarea formularelor tipizate cu regim special, comune pe economie, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 25 din 13 ianuarie 2004, se modifică și se completează după cum urmează:
1. Alineatul (2) al articolului 1 va avea următorul cuprins:
"(2) Imprimarea se va executa pe fiecare exemplar original și va conține următoarele informații: denumirea, numărul de înmatriculare la oficiul registrului comerțului, codul unic de înregistrare, atributul fiscal și sediul social."
2. După articolul 6 se introduc patru noi articole, articolele 61-64, cu următorul cuprins:
"Art. 61. - Formularele cu regim special de înseriere și numerotare utilizate în activitatea financiară și contabilă, personalizate, tipărite în baza prevederilor Ordinului ministrului finanțelor publice nr. 989/2002 privind tipărirea, înserierea și numerotarea formularelor cu regim special, care nu conțin toate elementele de identificare prevăzute la art. 1 alin. (2), pot fi utilizate până la epuizarea stocului de formulare, cu condiția completării de către emitent, manual sau utilizând sistemele informatice de prelucrare automată a datelor, a elementelor care lipsesc.
Art. 62. - În cazul în care pe parcursul desfășurării activității se produc modificări ale unor elemente de identificare, cum ar fi denumirea sau sediul social, acestea pot fi operate în antetul formularelor prin înscriere sau prin aplicarea unei ștampile care să cuprindă datele de identificare actualizate.
Art. 63. - Elementele de identificare «Codul IBAN» și «Capitalul social» pot fi pretipărite, prin imprimarea acestora pe fiecare exemplar original, sau pot fi înscrise manual ori utilizându-se sistemele informatice de prelucrare automată a datelor.
Art. 64. - Pentru sediile secundare ale persoanelor juridice formularele cu regim special de înseriere și numerotare se personalizează cu datele de identificare a persoanei juridice, iar elementele de identificare a sediului secundar se pot pretipări pe fiecare exemplar original sau se înscriu în momentul completării formularului respectiv."
Art. II. - Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul finanțelor publice,
Ionel Popescu

București, 15 februarie 2005.
Nr. 147.

PS: Eu zic ca este foarte clar...

#3 Cornelia Cozos

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 227 Postari:

Postat 20 February 2006 - 05:01 PM

Multumesc din suflet.