Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
consumabile bar - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut


consumabile bar

14 replies to this topic

#1 Septimiu

    Peter Pan

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Nici unu - am o lene de ma doare !!!

Postat 03 April 2006 - 09:25 PM

ma confrunt cu o dilema... in gestiune unui bar intra zahar, frisca, diverse siropuri, biscuiti care se pun pe farfuriuta de la cafea... chestii d'astea...
intrebarea e: aceste lucruri sunt considerate marfa inregistrata cu adaos 0 ?... adaosul se pune la cafea unde intra zahar, frisca, laptic si la bauturi alcoolice unde intra siropurile...
astept cu interes un raspuns
merci anticipat



#2 cristina i.

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 161 Postari:
  • Location:bucuresti
  • Interests:afaceri

Postat 03 April 2006 - 09:49 PM

Septimiu a spus:

ma confrunt cu o dilema... in gestiune unui bar intra zahar, frisca, diverse siropuri, biscuiti care se pun pe farfuriuta de la cafea... chestii d'astea...
intrebarea e: aceste lucruri sunt considerate marfa inregistrata cu adaos 0 ?... adaosul se pune la cafea unde intra zahar, frisca, laptic si la bauturi alcoolice unde intra siropurile...
astept cu interes un raspuns
merci anticipat
Eu fac o productie pt.cafea (reteta:cafea+laptic+zahar)pe baza de reteta la un restaurant.
Pt siropuri cred ca adaos 0(consum pe baza de inventar lunar).Adaosul com.se evidentiaza la vinzare.
O alta solutie ar fi sa le consideri 301(cafea,zahar,laptic,biscuiti,frisca si siropurile) si sa le dai pe consum pe baza de inventar,iar vanzarea de cafea 411-701(cu Tva aferent).
Depinde cum iti e mai usor!!!

Sa aveti minte!



#3 dexter

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 228 Postari:
  • Location:Timis

Postat 03 April 2006 - 11:28 PM

Din punctul meu de vedere nu exista marfa cu adaos comercial "o" la o unitate de alimentatie publica (bar) si nici raport de productie pentru cafea.
Pretul de vinzare cu amanuntul se determina pe baza de retetar(la ingrediente practic un adaos comercial mai mic).Practic, pornesc de la pretul de vinzare cu amanuntul al cafelei stabilind adaosurile comerciale pentru fiecare ingredient, care se inregistreaza in raportul de gestiune.
Am un bar, care pe spatele etichetei de pret isi trece si reteta de calcul pt o portie de cafea.
Pe vremuri, am avut o tentativa de productie ! In contabilitate a fost ok, dar dupa trei luni patronii (lucratori gestionari de o viata in alimentatia publica) nu au mai inteles nimic din inventarele lor. :lol:



#4 kimba

    Membru activ

  • Members
  • PipPipPip
  • 1675 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:Tg Mures
  • Interests:to rule the world

Postat 04 April 2006 - 06:01 PM

sunt de acord cu cristina i., faci o reteta la cafea gen:
cafea servita = cafea macinata x gr + zahar x gr + frisca x ml + 1 biscuite + 1 servetel etc. (productie)



#5 dexter

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 228 Postari:
  • Location:Timis

Postat 04 April 2006 - 08:15 PM

1.411=701 la vinzarea de cafea intr-o unitate de comert cu amanuntul- exclus din puncul meu de vedere!Ce fac?! Ma joc cu facturi la fiecare cafea vinduta?
2.Raportul de productie se face zilnic!Bonurile de consum zilnic!
Presupunem ca se pot face si la sfirsitul zilei? ok.
3.Ce se intimpla cu "Z"-tul casei de marcat la un control inopinat in mijlocul zilei?Cum justific vinzarea de cafea marcata pe casa si neprodusa inca?
4.Care este "fluxul"tehnologic de productie al cafelei?!
5.Toata productia de cafea la un bar o trec si prin contabilitatea de gestiune?
Nu sunt de acord nici cu Cristina , nici cu Kimba! :shock:



#6 geambazumariana

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 448 Postari:
  • Gender:Female
  • Location:Calarasi

Postat 04 April 2006 - 08:33 PM

pai nu sunt servicii de alimentatie publica?



#7 cristina i.

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 161 Postari:
  • Location:bucuresti
  • Interests:afaceri

Postat 04 April 2006 - 10:59 PM

Produsele de alimentatie publica implica productie!Sau nu?
Cum poti sa vinzi cafea preparata daca nu-i faci o reteta in care ii adaugi zahar si ce"Doamne Iarta-ma"mai contine :?:
Sa aveti minte!



#8 Septimiu

    Peter Pan

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Nici unu - am o lene de ma doare !!!

Postat 04 April 2006 - 11:28 PM

eu pun langa cafea 2-3 pliculete de zagar, o cutiutza de laptik si un biscuite...
daca clientul nu le foloseste... i le dau altuia... daca imi spuneti aici unde e produictia dau un iuschi :lol:
cafea se consuma 7.8 grame la fiscare ceasca... dar ce fac cu apa... unii vor strong, altii lunga... :lol::lol:
p.s. cafea+apa nu cred ca e productie
p.s. 2 buscuitele e ambalat separat cate unu ... sa nu credeti ca sunt taran :lol:



#9 dexter

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 228 Postari:
  • Location:Timis

Postat 04 April 2006 - 11:37 PM

Concluzie: tot ce pui pe tava clientului intr-un bar este marfa 100%!E problema comersantului cu ce adaos vrea sa o comercializeze. :D



#10 Septimiu

    Peter Pan

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:Nici unu - am o lene de ma doare !!!

Postat 04 April 2006 - 11:42 PM

asa ziceam si eu dar sunt curios cum fac colegele productie la cafea.... :lol:
poate mi-a scapat mie ceva :roll:



#11 nicole33

    Membru activ

  • Members
  • PipPipPip
  • 1373 Postari:
  • Location:bucuresti

Postat 05 April 2006 - 11:27 AM

De unde v-a venit ideea cu productia la un bar?
Bagi totul pe marfuri cu NIR la factura furnizorului. Nu calculeazi adaos la lapte, zahar, bombonele etc. Cu siguranta in pretul de vanzare al cafelei este inclus si lapticul si toate si iesi si cu un profit de peste 100%. ex. cumperi cafeaua cu 5000-6000 lei+zahar 500lei/plic+lapte 200lei /cutie+... si o vinzi cu 30000 lei. E simplu, nu?



#12 cameliatin

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 248 Postari:

Postat 05 April 2006 - 12:57 PM

eu fac nir la cafea iar la val cum amanuntul trec (scriu cf retetar)cate cafele imi ies cf cantit intrate, iar zaharul, lapte etc le trec direct pe cht nici nu fac nir . asa fac si cu ornamentele pt cocteiluri, paie , servetele



#13 nicole33

    Membru activ

  • Members
  • PipPipPip
  • 1373 Postari:
  • Location:bucuresti

Postat 05 April 2006 - 02:22 PM

Da, e o varianta. ce cont folosesti: 607?



#14 radu_o

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 267 Postari:
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Postat 05 April 2006 - 03:26 PM

DEX
MÁRFĂ, mărfuri, s.f. Produs al muncii destinat schimbului prin intermediul vânzării-cumpărării.
PRODÚS, produse, s.n. 1. Bun material rezultat dintr-un proces de muncă; totalitatea obiectelor sau a bunurilor obținute în procesul de producție; bun, product (1). ◊ Produs de schimb = marfă. Produs social total = indicator macroeconomic reprezentând totalitatea bunurilor materiale create în decursul unei perioade de timp de lucrătorii ocupați în economia națională. Produs intern brut = expresie valorică a totalității bunurilor și serviciilor finale furnizate de agenții economici care-și desfășoară activitatea pe teritoriul unei țări. Produs național brut = indicator macroeconomic format din produsul intern brut la care se adaugă producția finală brută a agenților naționali care-și desfășoară actitivitatea în străinătate și din care se scade producția finală a agenților economici străini realizată în interiorul țării. ♦ Corp sau substanță obținută pe cale naturală sau în laborator; preparat. 2. Rezultat material al unui proces social sau natural, al unui proces fiziologic sau de creație; rezultat material al unui complex de fenomene sau de acțiuni; p. ext. urmare, efect, rod; product (2). 3. Rezultatul înmulțirii a doi factori (numere, mărimi scalare, vectoriale etc.); p. ext. înmulțire. – V. produce (după fr. produit).

Mai reflectati la o cafea
radu_o



#15 cristina i.

    Membru junior

  • Members
  • Pip
  • 161 Postari:
  • Location:bucuresti
  • Interests:afaceri

Postat 05 April 2006 - 05:22 PM

Septimiu a spus:

asa ziceam si eu dar sunt curios cum fac colegele productie la cafea.... :lol:
poate mi-a scapat mie ceva  :roll:
Eu ti-am doua solutii:vezi raspunsul meu.Am specificat ca eu fac raport de productie, pt.cafea irlandeza(si altele asemanatoare) unde mai folosesc si alte ingrediente in afara de cafea macinata si apa :wink:
Sa aveti minte!






Similar Topics Collapse

  Topic Forum Deschis de Statistici Ultima postare

2 useri citesc topicul

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL