Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
zile invoire - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

zile invoire

9 replies to this topic

#1 alin_o

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 74 Postari:
  • Interests:conta

Postat 10 May 2006 - 11:53 AM

Salutare.Sper sa ma fac inteles. Daca un salariat are sal minim pe economie si primeste in cursul lunii 2-3 zile invoire atunci viramentele se calculeaza la val de 330 sau ven brut scade proportional cu zilele de invoire .Help me!!

#2 Andreea`

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1952 Postari:

Postat 10 May 2006 - 01:48 PM

zile invoire= concediu/concediu fara plata ?

#3 alin_o

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 74 Postari:

Postat 11 May 2006 - 06:00 PM

cum sa da i 2 3 zile de concediu de odihna fara plata in fiecare luna?Ideea era daca se poate calc cas somaj etc pt o val mai mica de 330ron in fiecare luna daca se acorda invoire .Concediu fara plata e diferit de invoire.Astept raspuns!!

#4 Florian2005

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 392 Postari:

Postat 11 May 2006 - 07:39 PM

1.Legea nr. 53/2003 Codul muncii:
.....................
Art. 147. - (1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariații au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite și numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Art. 148. - (1) Pentru rezolvarea unor situații personale salariații au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabilește prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.

...............
2.Darile se platesc la valoarea realizata mai putin somajul care se retine si plateste la salariul de baza din contractul individual de munca.

#5 rucsandra

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 174 Postari:

Postat 11 May 2006 - 10:06 PM

multumesc Florian, foarte clar raspunsul.

alin_o a spus:

Concediu fara plata e diferit de invoire.Astept raspuns!!
???

asteptam si noi sa ne spui ce este "invoirea" dpdv legal,
unde si cum este ea reglementata ....si in corelatie cu codul muncii !???? :shock:

#6 nicole33

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1373 Postari:

Postat 11 May 2006 - 10:14 PM

Oare ce intelegi tu prin invoire?
Eu inteleg ca omul are o problema personala, face o cerere de concediu fara plata, pe care patronul o abroba (este de acord ca salariatul sa lipseasca/ii da voie) si, intr-adevar se reduce venitul brut proportional cu zilele nelucrate si, respectiv taxele aferente se reduc, mai putin somaj 1%.
Poti avea probleme in fiecare luna si te ceri in fara plata.
Dar daca este o varianta de a nu plati taxele datorate statului, e putin jenant. Nu cred ca se face o mare economie pt patron, insa salariatul pierde mult mai mult, aceste zile fiind considerate de suspendare nu se iau in calculul stagiului de cotizare la pensie, la concedii medicale etc.
Parerea mea e ca nu merita.

#7 Andreea`

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1952 Postari:

Postat 11 May 2006 - 10:15 PM

alin_o a spus:

cum sa da i 2 3 zile de concediu de odihna fara plata in fiecare luna?Ideea era daca se poate calc cas somaj etc pt o val mai mica de 330ron in fiecare luna daca se acorda invoire .Concediu fara plata e diferit de invoire.Astept raspuns!!

ca sa poti sa faci ce vrei tu nu vad in acest moment decat varianta concediului fara plata

ca sa poti fi in legalitate, acele "invoiri" le mai poti considera concediu de odihna (si i le scazi din acele zile) sau dc nici asa nu vrei, te faci ca nu vezi cum isi ia invoire acel salariat :wink:

#8 Dan_Draghici

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 110 Postari:

Postat 12 May 2006 - 10:50 AM

Atentie.Unele invoiri sunt supuse altui regim.De exemplu daca salariatul este obligata sa se prezeinte ca martor intr-un proces penal, invooirea se plateste.Daca procesule ste civil nu se plateste de angajator, se plateste de catre persoana care l-a solicitat.
Draghici Dan

#9 nicole33

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1373 Postari:

Postat 12 May 2006 - 02:46 PM

Si apoi mai sunt si invoirile neoficiale, omul figureaza ca fiind prezent si nu exista nici o influenta asupra salariului

#10 alin_o

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 74 Postari:

Postat 17 May 2006 - 10:40 AM

eu cred ca invoirea care este dealtfel si in foile de pontaj se poate acorda si fara suspendarea ctr de munca si ca este dif de concediu fara plata

Similar Topics Collapse

4 useri citesc topicul

0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL