zile invoire
Postat 10 May 2006 - 11:53 AM
Postat 10 May 2006 - 01:48 PM
Postat 11 May 2006 - 06:00 PM
Postat 11 May 2006 - 07:39 PM
.....................
Art. 147. - (1) În cazul unor evenimente familiale deosebite, salariații au dreptul la zile libere plătite, care nu se includ în durata concediului de odihnă.
(2) Evenimentele familiale deosebite și numărul zilelor libere plătite sunt stabilite prin lege, prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
Art. 148. - (1) Pentru rezolvarea unor situații personale salariații au dreptul la concedii fără plată.
(2) Durata concediului fără plată se stabilește prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
...............
2.Darile se platesc la valoarea realizata mai putin somajul care se retine si plateste la salariul de baza din contractul individual de munca.
Postat 11 May 2006 - 10:06 PM
alin_o a spus:
asteptam si noi sa ne spui ce este "invoirea" dpdv legal,
unde si cum este ea reglementata ....si in corelatie cu codul muncii !???? :shock:
Postat 11 May 2006 - 10:14 PM
Eu inteleg ca omul are o problema personala, face o cerere de concediu fara plata, pe care patronul o abroba (este de acord ca salariatul sa lipseasca/ii da voie) si, intr-adevar se reduce venitul brut proportional cu zilele nelucrate si, respectiv taxele aferente se reduc, mai putin somaj 1%.
Poti avea probleme in fiecare luna si te ceri in fara plata.
Dar daca este o varianta de a nu plati taxele datorate statului, e putin jenant. Nu cred ca se face o mare economie pt patron, insa salariatul pierde mult mai mult, aceste zile fiind considerate de suspendare nu se iau in calculul stagiului de cotizare la pensie, la concedii medicale etc.
Parerea mea e ca nu merita.
Postat 11 May 2006 - 10:15 PM
alin_o a spus:
ca sa poti sa faci ce vrei tu nu vad in acest moment decat varianta concediului fara plata
ca sa poti fi in legalitate, acele "invoiri" le mai poti considera concediu de odihna (si i le scazi din acele zile) sau dc nici asa nu vrei, te faci ca nu vezi cum isi ia invoire acel salariat :wink:
Postat 12 May 2006 - 10:50 AM
Postat 12 May 2006 - 02:46 PM
Postat 17 May 2006 - 10:40 AM
Similar Topics
4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi