Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
concediu medical dupa cic - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

concediu medical dupa cic

7 replies to this topic

#1 GEORGIA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 76 Postari:

Postat 24 May 2006 - 09:31 AM

Buna ziua,voi cum a-ti calculat un concediu medical dupa concediu de crestere copil pana la 2 ani -cod 09 -ce baza luati pentru stagiu de cotizare?
help

#2 bkati

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 84 Postari:

Postat 24 May 2006 - 02:28 PM

Inainte de 01.01.2006 783 RON pentru o luna, iar dupa 01.01.2006 800 RON pentru o luna. Daca a revenit pe parcursul lunii atunci in functie de date zile a fost in CIC.

#3 Septimiu

Peter Pan

• Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4882 Postari:
  • Interests:Nici unu - am o lene de ma doare !!!

Postat 24 May 2006 - 10:27 PM

trebuie vazut daca indemnizatia de crestere copil este considerata stagiu la casa de pensii

#4 cameliatin

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 248 Postari:

Postat 25 May 2006 - 12:12 AM

DA este considerata stagiu, dar nu cred ca ar fi corect sa o consideri si baza de calcul, mergi la casa de pensii si intreaba , eventual roaga sa iti explice si de ce.

#5 tomane

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 196 Postari:

Postat 25 May 2006 - 06:16 AM

O posibila interpretare pentru perioada de dupa 01.01.2006
In Norme de aplicare ale OUG158/2005 la Art.69 se arata modul de constituire al bazei de calcul pentru perioade asimilate. Daca pentru indemnizatiile prevazute si platite de CNAS bazele de calcul sunt explicitate, pentru indemnizatiile platite din alte fonduri decat cele de sanatate, constituirea bazei de calcul se face din reconstituirea bazei de calcul a contributiilor la pensii (art.69 alin.2)
Astfel in OUG 148/2005 art.18 alin(2), concediul CIC ( de ingrijire a copilului) face trimitere la Art.78 alin(5) litera B) din Legea19/2000, care spune ca valoarea punctului de pensie este de “25% din salariul mediu brut lunar pe economie din perioadele respective”. Rezulta din aceasta, ca la reconstituirea bazei de calcul pentru o persoana in CIC, se poate considera valoarea lunara la 0,25 % din salariu mediu brut lunar. Salariul mediu brut lunar este raportat de I.N.Statistica si de exemplu, pe luna martie 2006, este de 1100 lei. Rezulta o baza de calcul de 275 lei/martie. Oricum, trebuie intrebat la CNAS ce baza de calcul accepta. Poate accepta 800.

#6 Esoare

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 31 Postari:

Postat 29 May 2006 - 03:22 PM

1. OUG 148/2005 art.18 -concediu pentru cresterea copilului constitue perioada asimilata stagiului de cotizare pentru pensie.
2. Am intrebat la casa de sanatate-CASMB-"cum se plateste un concediu medical dupa CIC"...
Am primit raspuns:
"Se pare ca este o scapare a celor doua acte normative(OUG158/2005,OUG148/2005):conform acestor 2 acte,dupa revenirea din concediu de cresterea si ingrijirea copilului in virsta de pana la 2 ani,mama nu mai are dreptul la concediu medical platit pana la implinirea celor 6 luni de cotizare.

#7 tomane

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 196 Postari:

Postat 30 May 2006 - 06:32 AM

Esoare a spus:

"Se pare ca este o scapare a celor doua acte normative(OUG158/2005,OUG148/2005)
Pana in iulie 2006 e bine de luat stagiul de cotizare (6 luni relizate din 12) din 2005 (iulie-decembrie). Baza de calcul este indemnizatia primita cf. Norme aplicare OUG158 art.12.(2).
Nicaieri in cuprinsul OUG158/2005 sau in Normele de aplicare nu se face referire la CIC. A fost uitat de legiuitori si de aceea Casa de Sanatate spune ca CIC-ul, nu este stagiu de cotizare.
Dupa 01.01.2006 nu putem face decat interpretari( si sunt destule) ale actelor normative, dar totul ramane la latitudinea CNAS daca le accepta sau nu.

#8 Esoare

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 31 Postari:

Postat 30 May 2006 - 09:34 AM

Sunt de aceiasi parere. Sa speram ca pana in august 2006 apar modificari la OUG 158/2005.

Similar Topics Collapse

15 useri citesc topicul

0 membri, 15 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL