merci si multa bafta tuturor
Postat 06 September 2007 - 02:19 PM
merci si multa bafta tuturor
Postat 06 September 2007 - 02:25 PM
sambata - contabilitate , fiscalitate, drept
duminica - restul
s-au afisat si repartizarile pe sali pe site www.ceccar.ro
Aceasta postare a fost editata de Orbu Tatiana: 06 September 2007 - 02:26 PM
Postat 06 September 2007 - 02:34 PM
Contabilitate:
1. Problema cu emisiune de obligatiuni cu prima de emisiune. Cerinta a fost inregistrarea in contabilitate
2. Problema din standardul de provizioane. Cerinta a fost sa se stabileascca daca sunt indeplinite conditiile pentru constituirea unui provizion.
3. Problema despre cumparare, depreciere, apreciere, vanzare teren. Cerinta a fost sa se prezinte inregistrarile in contabilitate.
DREPT:
1. Comparatie intre clientela si vadul comercial
2. Cauze de nulitate ale unei societati inmatriculate.
3. Consecinte ale inceperii procedurii de reorganizare judiciara si faliment
AUDIT:
1. Principiul confidentialitatii in audit
2. Principiile din codul etic
3. O problema care cerea aplicarea metodei FIFO.
EVALUARE:
1. Problema de deternimare a ANC, VSB, VSN pe baza unor date de bilant(nu foarte simple, cu multe informatii).
2. RElatia dintre riscuri si valoarea intreprinderii.
3. Corectii legate de politica de amortizare (sau ceva de genul)
EXPERTIZA:
1. Cum se obtien calitatea de expert contabil
2. Controlul de calitate
3. Atributiile reprezentantului ministerlui de finante.
CONTROL - 3 probleme in stilul celor din carte. (cu obiecte de inventar, marfuri si ambalaje)
Apropos, la obiecte de inventar se calculeaza perisabilitati???
FISCALITATE:
1. Impartirea unor cheltuieli in functie de deductibilitate (integral, limitat, nedeductibile)
2. Stabilirea organului competent intr-o situatie de genul:
Banca X (cu sediul in sectorul 3, mare contribuabil) este desemnata reprezentant fiscal al persoanei nerezidende y. Persoana Z, care detine 90% din capitalul lui y are sediul in sectorul 1. Banca a mers pt inregistrare la administratia sectorului 3 si la administratia marilor contribuabili, dar a fost refuzata pe motiv ca nu e de competenta lor. ..
3. Aceeasi cerinta, cu stabilirea organului competent intr-o situatie legata de o contestatie la directia vamilor, pentru o datorie vamala ... nu-mi amintesc, asa ca rog pe altcineva sa vina cu detalii.
Drept:
1.Ce este bancruta frauduloasa
2.Problema 87 din carte editia 2005
duminica nr 4
Expertiza:
1. ce este interesul public?
2.in ce consta stagiul?
3.care sunt cele 4 obligatii ale unui expert contabil?
Audit:
1. Ce este expertul contabil?
2. Enumerati 8 diferente intre auditul extern si auditul intern
Mai multe detalii gasiti in topicul "Dupa examen 2006"
Postat 06 September 2007 - 02:39 PM
Anais, la Sep 6 2007, 01:17 PM, a spus:
presupun ca scrie despre asta in Codul fiscal .... nu mai am timp sa ma uit ....
Apropo, tot gasesc printre rezolvarile de la fiscalitate probleme cu vanzarea in rate. AM inteles asa : pt ctr incheiate inainte de 01.01.2007 tva devine exigibila la data PLATII ratei (cineva spunea ca la data inscrisa in contract ....). Iar pt cele dupa 01.01.2007 presupun ca la data intocmirii facturii ... ??? sau cum este ? am dat cautare cu find in codul meu fiscal si nu mi-a gasit mare lucru referitor la acest capitol. Voi ce stiti ?
Postat 06 September 2007 - 02:47 PM
mihavesa, la Sep 6 2007, 03:39 PM, a spus:
presupun ca scrie despre asta in Codul fiscal .... nu mai am timp sa ma uit ....
Apropo, tot gasesc printre rezolvarile de la fiscalitate probleme cu vanzarea in rate. AM inteles asa : pt ctr incheiate inainte de 01.01.2007 tva devine exigibila la data PLATII ratei (cineva spunea ca la data inscrisa in contract ....). Iar pt cele dupa 01.01.2007 presupun ca la data intocmirii facturii ... ??? sau cum este ? am dat cautare cu find in codul meu fiscal si nu mi-a gasit mare lucru referitor la acest capitol. Voi ce stiti ?
la contractele incheiate inainte de 1 ian si in derulare dupa 1 ian -la datele inscrise in contract pt plata ratelor-art 161 (15) CF
la intrebarea 233 fiscalitate am gasit un raspuns cum ca banca nu va elibera sumele pt salarii ci va deconta ordinele de plata. eu n-am gasit asa ceva in codul de procedura, si mai mult decat atata, in practica nu stiu cum s-ar putea realiza...asta ar presupune ca toti salariatii au un cont in care sa li se vireze salariile...
Aceasta postare a fost editata de Anais: 06 September 2007 - 02:52 PM
Postat 06 September 2007 - 02:51 PM
Cod Fiscal
Art. 161
(15) În cazul contractelor de vânzare de bunuri cu plata în rate, încheiate valabil, anterior datei de 31 decembrie 2006 inclusiv, care se derulează şi după data aderării, exigibilitatea taxei aferente ratelor scadente după data aderării intervine la fiecare dintre datele specificate în contract pentru plata ratelor. În cazul contractelor de leasing încheiate valabil, anterior datei de 31 decembrie 2006 inclusiv, şi care se derulează şi după data aderării, dobânzile aferente ratelor scadente după data aderării nu se cuprind în baza de impozitare a taxei*).
Postat 06 September 2007 - 02:59 PM
cami.covasa, la Sep 6 2007, 03:51 PM, a spus:
Cod Fiscal
Art. 161
(15) În cazul contractelor de vânzare de bunuri cu plata în rate, încheiate valabil, anterior datei de 31 decembrie 2006 inclusiv, care se derulează şi după data aderării, exigibilitatea taxei aferente ratelor scadente după data aderării intervine la fiecare dintre datele specificate în contract pentru plata ratelor. În cazul contractelor de leasing încheiate valabil, anterior datei de 31 decembrie 2006 inclusiv, şi care se derulează şi după data aderării, dobânzile aferente ratelor scadente după data aderării nu se cuprind în baza de impozitare a taxei*).
pt leasing ... dar pt alte vanzari in rate ?
asta cu dobanda am observat si eu din practica : pt ctr mai vechi nu se calc tva la dob, pt cele noi se calc.
Dar mai am o intrebare : pt cele noi care este exigibilitatea tva ? si mai am o intrebare pt ctr vechi : daca data platii efective a ratei difera de data contractului, exigibilitatea este la data contractului, nu ?
Pt cei ce doresc atasez niste variante de subiecte propuse la cursurile de la Buc, de pe site-ul
http://www.cig.ase.r...?lin=4000&id=90
Nu le pot atasa, imi da "upload failed". Mergeti pe link si aveti Varianta2.pdf si Varianta3.pdf
Postat 06 September 2007 - 03:00 PM
Subiecte propuse de ceccar - si rezolvate!
Le atasez si eu in format word.
Bafta tuturor. Eu inca sunt speriata de "nota 6 la fiecare materie"......adica poti sa pici si cu media 8 daca ai mai putin de 6 la una dintre ele
Fisiere atasate
Aceasta postare a fost editata de Orbu Tatiana: 06 September 2007 - 03:01 PM
Postat 06 September 2007 - 03:26 PM
Anais, la Sep 4 2007, 11:32 AM, a spus:
Postat 06 September 2007 - 03:38 PM
pcristina, la Apr 13 2006, 09:26 PM, a spus:
"Daniela.Zaharia" a spus:
Scrie-mi pe adresa de mail si ti le pot trimite!
Adresa mea este Zaharia.Daniela@gmail.com
Daniela, te rog daca poti trimite-mi si mie raspunsurile, pt.studii sup.
cristina.paunescu@gmail.com
Imi poti trimite rezorvariel la studiile de caz din cartea de 2007, adresa mea este alexecostin74@yahoo.com
Postat 06 September 2007 - 04:05 PM
Anais, la Sep 6 2007, 04:38 PM, a spus:
Calculul GW se bazeaza pe supraprofitul rezultat dupa plata remunerarii capitalurilor permanente necesare exploatarii.
Perioada de prognoza pentru care se estimeaza renta de GW va fi in functie de durata de viata a firmei sau de marimea intervalului de timp pentru care se previzioneaza obtinerea de supraprofit.
Daca vreti eu fotografiez cartea cu exemplul rezolvat de la metoda rentei!
Postat 06 September 2007 - 04:11 PM
Postat 06 September 2007 - 04:25 PM
Postat 06 September 2007 - 04:26 PM
Anais, la Sep 6 2007, 04:38 PM, a spus:
roxanageangu1, la Sep 6 2007, 05:24 PM, a spus:
Similar Topics
127 useri citesc topicul
0 membri, 127 vizitatori, 0 utilizatori anonimi