Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
2007 - examen expert contabil - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 32

Salt la continut

2007 - examen expert contabil

691 replies to this topic

#621 gianina1980

Nou

• Members
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 12 August 2007 - 02:37 PM

interesant procentul. acum intrebarea e daca aceste aplicatii au raspunsurile tip grila sau pur si simplu necesita rezolvare. pe de alta parte, examenul e impartit pe 2 zile si majoritatea materiilor (drept comercial, audit, control, expertiza) nu au "aplicatii". in plus, avand in vedere ca de anul acesta nu mai e necesara experienta, banuiesc ca s-a inscris mai multa lume... cine o sa stea sa corecteze toate rezolvarile daca ele nu sunt tip grila? poate stie cineva mai exact ce inseamna acest 80% aplicatii. sau poate in cadrul materiei "contabilitate" aplicatiile sa fie 80%... hmm, din punctul meu de vedere e cam confuza treaba. poate stie cineva niste detalii exacte legate de metodologia de examen.

Aceasta postare a fost editata de gianina1980: 12 August 2007 - 02:46 PM

When you are smiling, the world smiles with you.

#622 robertantal

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 868 Postari:
  • Interests:orice

Postat 12 August 2007 - 02:45 PM

cele 80% se numesc mai exact "probleme de judecata profesionala", adica scrii cu cuvintele tale ceea ce ai inteles din ceea ce ai invatat, sau cuvant cu cuvant. ca la facultate.
iar corectarea se face ... pe loc, instantaneu. ai o hartie unde raspunsurile se inscriu prin hasurarea unor patratele. examinatorii au "sablonul" (o bucata A4 d plastic "gaurita") asfel incat sa se potriveasca cu hasurile din hartia ta. dac hasura e pe langa gaura....ai picat intrebarea, daca nu, ai luat intrebarea. la final se numara hasurile care se potrivesc fix in gaurile sablonului.
cam asta e cu examenul si examinarea. in concluzie....raspunurile se cunosc cu mult timp inainte. cred ca va dati seama de ce: trebuie timp sa produci si sa realizezi un sablon "corect".....

Important in viata nu este ceea ce faci, ci sa faci bine ceea ce faci! Astfel, vei deveni un om mai bun ... Continua sa te straduiesti mai mult!

#623 gianina1980

Nou

• Members
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 12 August 2007 - 02:53 PM

la grile e logic sa le corecteze cu sablonul. eu n-am inteles cum vor corecta ei "aplicatiile" sau "problemele de judecata profesionala". practic nu mai e un examen tip grila ci unul tip sinteza. sau imi scapa mie ceva :P
When you are smiling, the world smiles with you.

#624 AnAbEllA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 109 Postari:

Postat 12 August 2007 - 04:46 PM

asa este, examenul nu se mai bazeaza pe grile; acestea sunt asa de umpltura pt golurile si scaparile de la problemele de judecata. Referitor la corectare, banuiesc ca nu va fi atat de greu, deoarece din multitudinea de studii de caz, vor fi compuse 4-5 subiecte care se vor da la examen. Astfel corectorii ( probabil ca vor fi impartite persoanele pe subiecte, 5 corectori pe subiectul1, 5 pe 2 s.a.m.d) vor corecta cu rezolvarile alaturi si bineinteles ca acolo unde vor constata ca s-au batut campii si ca rezultatele sunt pe... aratura, nu vor puncta.

Am uitat sa specific faptul ca anul trecut, cand ponderea in rezultat a fost egala, 50% grile, 50% studii si teorie, si ponderea admisilor si respinsilor a fost cam tot aceea. Mi-e groaza sa ma gandesc cum va fi in septembrie 2007... Sau poate sunt eu prea pesimista.....

#625 Crissuc

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 17 Postari:

Postat 12 August 2007 - 04:53 PM

Mie cel la care m-am inscris(si care va tine de maine si cursurile) mi-a zis ca se va puncta la aplicatii nu doar rezultatul ci si cum ai ajuns la el.Asa ca daca rezolvi doar jumate de problema,iei ceva si pe bucatica rezolvata.Ei merg pe premiza ca un adevarat expert il cunosti dupa modul de rezolvare si nu dupa niste grile pe care poate le pui la nimereala.Asa a spus cel la care m-am inscris.Maine o sa intreb clar care e procedura si va voi tine la curent.

#626 AnAbEllA

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 109 Postari:

Postat 12 August 2007 - 07:36 PM

Vezi postareaCrissuc, la Aug 12 2007, 05:53 PM, a spus:

Mie cel la care m-am inscris(si care va tine de maine si cursurile) mi-a zis ca se va puncta la aplicatii nu doar rezultatul ci si cum ai ajuns la el.Asa ca daca rezolvi doar jumate de problema,iei ceva si pe bucatica rezolvata.Ei merg pe premiza ca un adevarat expert il cunosti dupa modul de rezolvare si nu dupa niste grile pe care poate le pui la nimereala.Asa a spus cel la care m-am inscris.Maine o sa intreb clar care e procedura si va voi tine la curent.

Asa e cu adevaratul expert, dar la noi lucrurile stau un pic pe dos; pai de ce trebuie cel care organizeaza examenul si care face subiectele si care corecteaza sa recunoasca adevaratul expert de la examenul de acces. Parerea mea este ca pentru a acoperi toata aria de materii si de subiecte "puse la bataie" pentru examenul din sept.2007, chiar trebuie sa fii expert in adevaratul sens al cuvantului. Ori normal era ca la acces subiectele sa fie "accesibile". La examenul final cel de aptitudini, ar fi trebuit sa poata recunoaste corectorul adevaratul expert. Nu-i asa ? Pai atunci stagiul ce rost are ? Nu de a crea adevaratii experti?

#627 dana_cz

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 218 Postari:

Postat 13 August 2007 - 04:08 PM

Intr-adevar, structura examenului e oficiala:
"Examenul de admitere va consta din intrebari cu raspunsuri tip grila in proportie de 20%, precum si din subiecte cu raspunsuri si comentarii sub forma de text."

Informatie gasita pe site-ul CECCAR Teleorman http://www.ceccartr....Stiri/stiri.htm
Viata este suma tuturor alegerilor tale

#628 iulie012006

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 431 Postari:

Postat 13 August 2007 - 04:16 PM

Emilia, chiar eu am postat un topic cu ce subiect am avut eu la examenul de aptitudini anul acesta. Am vazut, :lostit (13): totusi ca nu au fost si alti doritori care sa posteze variantele lor de subiecte, macar asa cum si le-ar fi adus ei aminte, ca acuma probabil nimeni nu le-a invatat pe de rost acolo in sala de examen. Dar asta este. Sper sa iti foloseasca la ceva ce am scris eu. Subiectul e chiar aici si are titlul : Subiecte date la examen aptitudini iunie 2007

#629 secex

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 43 Postari:

Postat 15 August 2007 - 10:41 AM

buna,
stie cineva cum este organizat acest examen, de acces la profesia de expert contabil?
cat timp la dispozitie, cate intrebari grila, cate deschide..
ma ajuta daca imi pot imagina stilul si ritmul examenului.
Multumesc,
camelia

#630 crivar

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 3 Postari:

Postat 15 August 2007 - 07:07 PM

Buna
Sunt Claudia
Ma incanta ideea sa rezolvam impreuna studiile de caz
Daca are cineva rezolvarile de la studiile de caz care s-au dat la ultimul examen si mi le poate trimite si mie ii multumesc anticipat

#631 BARBULESCU AMALIA

Nou

• Members
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 15 August 2007 - 08:48 PM

Buna seara.
Vreau sa dau si eu examen de acces in sesiunea din septembrie, am fost la curs dar inainte de a aparea cartea cea noua pentru 2007 :lostit (13): .
Va rog daca are cineva raspunsuri la grilele noi, poate din cei care fac cursul acum in august sa le posteze pe forum ca tare sunt multe si timpul e cam scurt sa mai le discutam.
Va multumesc.
Spor la invatat si multa bafta.
AMALIA BARBULESCU

#632 ana68

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 88 Postari:

Postat 20 August 2007 - 08:35 AM

Vezi postareadanny2222, la Jun 17 2007, 10:03 PM, a spus:

Buna, va rog sa imi recomandati un curs sau o carte dupa care sa invat la audit. Daca aveti ceva in format electonic ar fi perect. Please......................

vezi aici http://www.ase.ro/bi...teca1.asp?id=20

#633 secex

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 43 Postari:

Postat 20 August 2007 - 09:32 AM

Vezi postareadanny2222, la Jun 17 2007, 10:03 PM, a spus:

Buna, va rog sa imi recomandati un curs sau o carte dupa care sa invat la audit. Daca aveti ceva in format electonic ar fi perect. Please......................
Buna,
eu tot de pe http://www.ase.ro/bi...teca1.asp?id=20, cartea 3 citesc acum, mi-a mai fost recomandata!
ai cumva testele de anul trecut?
cami@familiamorjolic.ro

#634 acciza

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 70 Postari:

Postat 05 September 2007 - 10:22 AM

Stie cineva cite subiecte se vor da , cite din grile , cite din studii de caz , si cum se va face corectarea, adica cum se puncteaza fiecare raspuns ?Multumesc si bafta multa tuturor !!!!!! :notworthy:

#635 adriancuraliuc

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 4 Postari:

Postat 05 September 2007 - 10:45 AM

Buna!

Am si eu o intrebare.
Stie cineva exact cum se va da acest examen? cat grila, cat studii de caz, etc,

Multumesc :notworthy:

#636 Gribincia Ciprian

Nou

• Nou venit
  • Pip
  • 5 Postari:

Postat 05 September 2007 - 11:17 AM

Vezi postareaadriancuraliuc, la Sep 5 2007, 11:45 AM, a spus:

Buna!

Am si eu o intrebare.
Stie cineva exact cum se va da acest examen? cat grila, cat studii de caz, etc,

Multumesc :notworthy:
20% grile
80% studii de caz

#637 adima

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 10 Postari:

Postat 05 September 2007 - 11:46 AM

Ce materii avem sambata? eu stiu de conta, fiscalitate si drept. E corect sau nu sunt eu informata?

#638 MoniKys84

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 15 Postari:

Postat 05 September 2007 - 02:30 PM

Si eu stiu la fel:

Sambata: contabilitate, fiscalitate si drept

Duminica: audit, expertiza, evaluare si control (adica restu` :biggrin: )

Multa bafta tuturor!

#639 ana68

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 88 Postari:

Postat 05 September 2007 - 02:39 PM

Stie cineva, in ani trecuti la contabilitate la examenul de experti

- a fost ceva comun in toti ani la subiectele de studiu?
- au foat aceleasi tipuri de probleme? (forma, cerinte comune)
- aceleasi subiecte tratate (capitaluri, stocuri, personal....)
- dar testele grila ? a fost ceva comun

la studiile de caz, unele sunt notate mai mult ca altele?

Scuze , dar incerc sa ma agat de orice, mai ales ca am intrat in panica , si parca nu mai stiu nimic :pullhair: :notworthy:

:smile:

#640 mihavesa

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1623 Postari:

Postat 05 September 2007 - 02:54 PM

Vezi postareaana68, la Sep 5 2007, 03:39 PM, a spus:

Stie cineva, in ani trecuti la contabilitate la examenul de experti

- a fost ceva comun in toti ani la subiectele de studiu?
- au foat aceleasi tipuri de probleme? (forma, cerinte comune)
- aceleasi subiecte tratate (capitaluri, stocuri, personal....)
- dar testele grila ? a fost ceva comun

la studiile de caz, unele sunt notate mai mult ca altele?

Scuze , dar incerc sa ma agat de orice, mai ales ca am intrat in panica , si parca nu mai stiu nimic :pullhair: :notworthy:

:smile:
sunt curioasa daca va raspunde cineva la aceste intrebari ..... pt ca am tot intrebat si eu pe la cunoscuti si ... nimeni nu-si mai aminteste nimic nimic, nici macar notiuni din ce au avut la examen .... si m-am intrebat : e cumva secret de stat ? sau le-o fi spalat ceccar-ul creierii .... nu mai zic ca m-am intrebat si "de ce nu sunt publicate pe site sau in carte subiectele de anul trecut" ....parca asa era in culegerile de prob de economie care le faceam pt admitere in facultate.... era la sf un capitol de subiecte date in trecut ..... aici la ceccar ... nu .... liniste totala. O fi vreun secret de stat .... :cool:

Similar Topics Collapse

109 useri citesc topicul

0 membri, 109 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL