Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
De ce ne subapreciem valoarea profesionala???? - Forum 100% contabilitate - Conta.ro - Pagina 11

Salt la continut

De ce ne subapreciem valoarea profesionala????

323 replies to this topic

Poll: Cum credeti ca ar trebui sa ne facem mai apreciati intre alte profesii (248 membri au votat)

Nu puteti vedea rezultatele acestui sondaj, pana cand nu votati . Va rugam sa va logati si sa va exprimati votul dvs. pentru a vedea rezultatele acestui sondaj.
Voteaza Vizitatorii nu pot vota

#201 Guest__*

• Guests

Postat 23 September 2005 - 12:30 PM

Da, depinde la ce vârstã te-ai angajat. În privinþa lecþiilor de conta n-aveam nici o ºansã sã aflu ceva de la careva ºi atunci am adoptat o startegie: le spuneam sã-mi dea mie sã le fac lucrãrile ºi atunci aveau tot interesul sã-mi spunã cum :lol:, scãpam de coada la salamul de soia ºi mã fãceam ºi cu salam ºi cu învãþãturile (... lui Neagoe Basarab cãtre fiul sãu...) despre conta. http://www.conta.ro/...tyle_emoticons/default/wink.gif .
Dar era infinit mai bine, chiar nu trebuia sã le fac pantofii ºefilor, mai degrabã se înghesuiau ei sã mi-i facã mie :oops: (Scuzaþi lipsa de modestie! :roll: ).
Chiar aºa :evil: tot înainte

#202 george75

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 152 Postari:

Postat 23 September 2005 - 09:29 PM

anakamelia a spus:

Da, ai dreptate ,la general, dar daca pui tot codul ,economist simplu sau economist contabil nu este.,
Eu asta am gasit in COR la MMSF:
241502 economist bancã  
244104 economist în comerþ ºi marketing  
244103 economist în economia mediului  
244102 economist în economie generalã  
244106 economist în gestiunea economicã  
244101 economist în management  
244105 economist în relaþii economice internaþionale  
121102 economist ºef .

Si atunci , economistul din contabilitate unde e?Noi nu avem si noi un loc in COR?
Eu de exemplu ma consider contabil.Titulatura de economist nu-mi place, e prea generala.

121102 - economist sef se refera la CONDUCÃTORI ªI ALÞI FUNCÞIONARI SUPERIORI ÎN SISTEMUL BANCAR . Economist sef pt alte ramuri de activitate eu unul nu am gasit .Probabil ca numai cei de la banca pot fi adevarati sefi daca numai pt ei exista . Asa ca nici la economisti sefi nu ne putem incadra

http://www.conta.ro/...tyle_emoticons/default/wink.gif

#203 Guest__*

• Guests

Postat 23 September 2005 - 09:43 PM

Eu cu Anakamelia aºa ne-am hotãrât, dar dacã suntem în afara legii ne facem... haiduci :? :

AMINTIRE CU HAIDUCI

ÃŽn codrul verde nu se mai pierde
Nu se mai vede urmã de cal
De la izvoare nu mai apare
Urma cãlare a vreunui haiduc.

Unde s-au dus ? Când au apus
Anii de sus ai gloriei lor ?
Unde-s pistoalele ? Unde-s pumnalele,
Caii si flintele haiducilor ?

La drumul mare nu mai apare
Sã mai omoare câte-un ciocoi
Sã-i ia toþi banii pentru þaranii
Pentru sãrmanii plini de nevoi.

Valeriu Sterian :smt035 :smt063

#204 kimba

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1675 Postari:
  • Interests:to rule the world

Postat 23 September 2005 - 09:46 PM

care valoare profesionala? cea de economist contabil sau de poet?

#205 Guest__*

• Guests

Postat 23 September 2005 - 09:49 PM

Trebuie sã aleg? :shock: :roll: :cry:

#206 george75

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 152 Postari:

Postat 23 September 2005 - 09:50 PM

Coco eu zic sa va faceti mai bine BANKERI . Daca stai sa te gandesti si astia tot un fel de haiduci sant . Numai ca iau de la cei saraci dobanda cu gramada si dau la cei bogati . :smt079

#207 mony23

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1239 Postari:
Postat 23 September 2005 - 10:11 PM

:lol: :lol: :lol: :!:

#208 Guest__*

• Guests

Postat 23 September 2005 - 10:13 PM

Pãi, nu cred cã se mai cheamã haiduci..., ci hoþi (cu acordul clientului). :?

#209 anakamelia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 93 Postari:
  • Interests:discutii,dezbateri,informare

Postat 24 September 2005 - 07:09 AM

Buna dimineata la toata lumea!
Coconut, stii sa-l si canti? eu da!
Am putea sa facem un grup vocal al haiducilor contabili , iar tu sa pui pe versuri toate ofurile noastre.
Poate asa om sensibiliza si noi pe cineva.
Macar pe legiuitor, sa scrie mai clar, mai putin si de ce nu, mai rar! :smt020 :smt034 :smt040 .
Mai vine cineva cu noi?
Viata e frumoasa, scapa cine poate!!!

#210 Guest__*

• Guests

Postat 24 September 2005 - 09:05 AM

'Neaþa, ªefa!
Sigur cã ºtiu sã-l cânt... Caºi pe acesta:

ANDRI POPA

Cine trece-n Valea Seaca cu hangerul fara teaca
Si cu pieptul dezvelit: Andrii Popa cel vestit;
Sapte ani cu voinicie si-a batut joc de domnie
Si tot prada ne-ncetat Andrii Popa hot barbat.

Zi si noapte tot calare trage bir din drumul mare
Si din tara peste tot fug neferii cît ce pot
Caci el are-o pusca plina cu trei glonti la radacina
Si-are un murg de patru ani care musca din dusman.

Si-are frati de cruce sapte ce-au supt sângele cu lapte
Si nu-i pasa de nimic Andrii Popa cel voinic.

R: E haiduc si e vestit
Andrii Popa cel voinic.

Bunã idee, facem versuri ºi le cântãm celor de la Finanþe, poate cã li s-or face milã de noi ºi aruncã cu legi mai bune-n noi! :roll:

Gata, am început: :smt034 :smt035 :smt020

#211 moni-andreea

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 220 Postari:

Postat 24 September 2005 - 11:22 AM

N-ai sa vezi, punem pariu?!
Pe vremea cind citeam la Standarde Internationale de Conta am dat peste o chestie : economistul trebuie sa ajute managementul cu informatii despre proceduri legale (?!) de "optimizare' a impozitului pe profit si tuturor taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat. Mama mea (60 ani, economista si fost inspector finante) a lesinat cind a vazut asta si a zis ca "nu intelege".
Principiu de baza : clientului (care ma plateste sa-i fac actele) sa-i ramina cit mai multi bani in buzunar
Durerea e inevitabila, suferinta este optionala

#212 Guest__*

• Guests

Postat 24 September 2005 - 11:44 AM

Ce-i de mirare, aproape toþi cei care dau anunþ de angajare asta cer: sã-i înveþi cum trebuie sã facã actele astfel ca el sã iasã-n câºtig ºi statul în pierdere, pe bani puþini ºi cu program prelungit, pretinzând persoane rezistente la stres (!) :shock: :? :roll:
Sã le facem o urare:
sã facã fiecare
la conta, o lucrare
sã nu punã taxe-n ea
ºi sã fie "socardea",
sã facã studii de conta
ca sã-ºi punã singuri poanta
astfel nu costã nimic
ºi-i profitul ºi mai mic,
finanþele-i vor amenda
dupã noi iar vor umbla... :smt035

#213 anakamelia

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 93 Postari:
  • Interests:discutii,dezbateri,informare

Postat 25 September 2005 - 01:47 PM

Ziua buna!
Superbe versuri!
Ar trebui sa le punem "sefilor " pe e-mail .
Viata e frumoasa, scapa cine poate!!!

#214 Guest__*

• Guests

Postat 25 September 2005 - 07:42 PM

Mulþumesc, Anakamelia, sigur s-ar bucura sã le punem ºi-o variantã cântatã.
Sunt sigurã cã va avea alt ecou... :lol: :smt035 :smt034 :-({|=

#215 kimba

Membru activ

• Members
  • PipPipPip
  • 1675 Postari:
  • Interests:to rule the world

Postat 04 October 2005 - 09:33 PM

"3. Nu dati raspunsuri doar pentru a scrie ceva! Daca nu stiti sau nu aveti ce spune, lasati pe altii sa raspunda. Postati un mesaj doar daca ceea ce aveti de spus are legatura cu topicul. Incearcati sa pastrati firul discutiei In special pentru subiectele de stricta actualitate. Evitati glumele si ghionturile amicale ce provoaca o multime de mesaje offtopic. "
citat din regulament.

#216 munteanu

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 69 Postari:

Postat 13 October 2005 - 08:20 AM

DEOCAMDATA PUTINI REALIZEAZA CIT DE IMPORTANTA ESTE PROFESIA DE CONTABIL SI CIT DE INGRATA ESTE POZITIA CONTABILULUI.
INGRATA DE CE? ...PENTRU CA PROFESIONISTUL CONTABIL ESTE CEL CARE CALCULEAZA SI RAPORTEAZA TAXELE PENTRU BUGETUL STATULUI SI CELELALTE BUGETE PE CARE UN PATRON (CARE II PLATESTE SALARIUL ) TREBUIE SA LE ACHITE.
IN CONSECINTA SINT DOUA ENTITATI INTRE CARE CONTABILULU TREBUIE SA "JONGLEZE" , IAR EL TREBUIE SA ISI PASTREZE ECHILIBRUL.
99.99% DINTRE PATRONII DE FIRME VOR SA ACHITE TAXE CIT MAI MICI , IAR BUGETUL DE STAT VREA SA INCASEZE TAXE CIT MAI MARI...

IN PREZENT NICI UNA DINTRE CELE DOUA PARTI NU A REALIZAT CIT DE IMPORTANT ESTE PROFESIONISTUL CONTABIL SI IN CONSECINTA SALARIILE SI ONORARIILE SINT CELE CARE SINT.

#217 Guest__*

• Guests

Postat 13 October 2005 - 08:50 AM

Dar - vorba unui mare profesor de limba românã -, la cine þipi aºa?! (Nu mai folosi, please, caps-lock http://www.conta.ro/...tyle_emoticons/default/wink.gif ).
În rest, profesia asta este ca oricare alta, dar aprecierea ei nu depinde decât de patron... (dacã are patru clase primare ºi a venit în România cu ajutorul de ºomaj sã punã de-o afacere..., slabe speranþe cã va-nþelege vreodatã ce rol are un contabil...).

#218 conrad

Nou

• Members
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 14 October 2005 - 11:51 PM

Saru'mana tuturor.

Sunt functionar economic ... inca mica de varsta , inca studenta la finante banci ... exista in departamentul financiar contabilitate ... un boss mare
(director economic) care se mai intampla ca dupa 20-25 ani de contabilitate pe paine ... sa faca greseli ..... ( eu zic : NORMAL) toti suntem oameni,toti gresim ... cum se explica ca atunci cand unii mai mici ca ei ( mult mai mici )... fac aceleasi greseli ... ca dupa sa intervina in tipete si urlete si sa fie neintelegatori.
Este normal ca un contabil ( functionar economic ... junior accountant) sa greseasca .... INTREBAREA este daca este normal .... sa gresesti , sau trebuie sa ma reprofilez?Poate EU sunt de vina .... ma macina rau aceasta intrebare.
Ma intreb deseori daca acest sef va gasi pe altcineva, acela va fi asa perfect?

UN MARE " OF "

Saru'mana

#219 Guest__*

• Guests

Postat 15 October 2005 - 12:02 AM

Conrad dragã, aveam un coleg care îndrãgea mult vorba aceea: viaþa-i grea, dar trece... Bãtrânii au un mare cusur: uitã de unde-au plecat..., dar ºi o mare calitate: au experienþã... E bine sã-i ierþi pentru cusur ºi sã-i respecþi pentru experienþã...
Sincer? Aº vrea eu sã mai fiu funcþionare economic, sã am vârsta ta ºi sã þipe ºeful sau ºefa la mine!!! http://www.conta.ro/...tyle_emoticons/default/wink.gif

#220 conrad

Nou

• Members
  • Pip
  • 6 Postari:

Postat 15 October 2005 - 12:14 AM

Vorbiti serios? EU deja sunt ingrozita .
Ce am observat ... cand sunt lasata in pace imi fac treaba mult mai bine ..

Exista undeva un motto superb:
"Sa poti sa razi cand inima iti plange ...
Sa poti sa te ridici cand altii te doboara ..."

Saru'mana mult pentru raspuns

Similar Topics Collapse

38 useri citesc topicul

0 membri, 38 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL