Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
autorizatie de functionare pt. cafenele, baruri ,restaurante - Forum 100% contabilitate - Conta.ro

Salt la continut

autorizatie de functionare pt. cafenele, baruri ,restaurante

4 replies to this topic

#1 firtea alina

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 39 Postari:

Postat 28 January 2007 - 10:19 AM

Buna ziua. As dori sa aflu daca stie cineva potrivit carei legi ,si unde o gasesc se plateste autorizatia de functionare intre 0 -3000 RON /an iar la sate se poate achita doar jumatate din suma. Multumesc.

#2 Felichir

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 169 Postari:

Postat 28 January 2007 - 10:26 PM

Cred ca fiecare primarie stabileste Prin Hotarare a Consiliului Local. Trebuie sa te interesezi la primaria de care apartii.

La cluj arata cam asa: HCL Cluj

#3 florika

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 297 Postari:

Postat 29 January 2007 - 07:17 AM

Aceasta taxa anuala se plateste cf.Codului fiscal este de pana la 3000 lei in fct.de primarie si se plateste anticipat. Taxa ptr.autorizatie sanitara anuala este de 14 lei si se plateste tot anticipat.

#4 violetam

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 52 Postari:

Postat 29 January 2007 - 10:42 AM

Vezi postareaflorika, la Jan 29 2007, 07:17 AM, a spus:

Aceasta taxa anuala se plateste cf.Codului fiscal este de pana la 3000 lei in fct.de primarie si se plateste anticipat. Taxa ptr.autorizatie sanitara anuala este de 14 lei si se plateste tot anticipat.
La Braila unitatile 5530 trebuie sa plateasca 3300 RON,iar cele 5540,2800 RON.Adica pe max si peste max legal!?Acum s-a constituit o asociatie care a depus si o contestatie fata de nivelul atat de mare al taxei,fara a tine cont de marimea unitatii,de zona,de orarul de functionare.Multe alte consilii locale din tara au tinut cont de cele scrise mai sus si,mai mult,taxele stabilite sunt oricum mult sub nivelul max stabilit de codul fiscal.Eu as vrea sa stiu daca este si un termen prevazut pentru depunerea documentatiei,ca eu n-am gasit.

Aceasta postare a fost editata de violetam: 29 January 2007 - 10:44 AM

#5 florika

Membru junior

• Members
  • Pip
  • 297 Postari:

Postat 29 January 2007 - 01:53 PM

Va duceti si le aratati Codul Fiscal
ART. 268
Taxa pentru eliberarea autorizațiilor pentru a desfășura o activitate economică și a altor autorizații similare
(5) Comercianții a căror activitate se desfășoară potrivit Clasificării activităților din economia națională - CAEN, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 656/1997, cu modificările ulterioare, în clasa 5530 - restaurante și 5540 - baruri, datorează bugetului local al comunei, orașului sau municipiului, după caz, în a cărui rază administrativ teritorială se află amplasată unitatea sau standul de comercializare, o taxă pentru eliberarea/vizarea anuală a autorizației privind desfășurarea activității de alimentație publică, stabilită de către consiliile locale în sumă de până la 3.000 lei. La nivelul municipiului București, această taxă se stabilește de către Consiliul General al Municipiului București și se face venit la bugetul local al sectorului în a cărui rază teritorială se află amplasată unitatea sau standul de comercializare.
(6) Autorizația privind desfășurarea activității de alimentație publică, în cazul în care comerciantul îndeplinește condițiile prevăzute de lege, se emite de către primarul în a cărui rază de competență se află amplasată unitatea sau standul de comercializare.

Similar Topics Collapse

1 useri citesc topicul

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Cometa SQL