Aceasta postare a fost editata de madalinab: 08 November 2008 - 01:35 PM
Postat 30 May 2008 - 03:39 PM
Postat 31 May 2008 - 05:05 PM
http://www.conta.ro/forum/index.php?showto...mp;#entry173838
am si eu o intrebare legata de subiect. eu am firma platitoare de TVA si vreau sa cumpar o masina SH de la o firma neplatitoare de TVA care a adus masina din Germania. eu primesc factura de la firma respectiva, dar intrebarea mea este, mai pot recupera TVA la valoarea facturii respective? treaba e destul de urgenta...deci daca ma poate ajuta cineva...
Postat 31 May 2008 - 05:38 PM
Postat 01 June 2008 - 08:25 AM
Postat 04 June 2008 - 09:36 AM
am o problema cu o AIC, am factura, delivery note, dar nu am documente de transport deoarece bunul a fost adus de un salariat in geanta.
Din cate stiu eu, daca nu poti dovedi transportul, (am doar un mail in care scrie acest lucru), nu am dreptul la taxare inversa. in acest caz cum inregistrez factura? Ce se intampla cu TVA care ar fi trebuit sa-l trec la colectat si dedus? Trebuie sa-l platesc? sau inregistrez totul pe cheltuiala (TVA nu apare pe factura) si gata?
Multumesc anticipat
Chiar nimeni nu stie?
Aceasta postare a fost editata de madalinab: 27 November 2008 - 02:03 PM
Postat 07 June 2008 - 09:53 AM
Pentru aceste bunuri, firma A achizitioneaza din Romania si lipeste (in Romania) etichete pe aceste bunuri si apoi le vinde in Romania.
Se doreste facturarea acestor cheltuieli catre firma B.
Cum se face factura , cu TVA sau fara TVA ?
Postat 07 June 2008 - 10:02 AM
Postat 10 June 2008 - 04:53 PM
Ma confrunt cu o problema ,Am livrat beton catre o firma franceza de constructii care a efectuat niste lucrari la un supermarket in Romania
Am intocmit factura si am expediat-o in Franta .Am primit banii in cont. Am solicitat rambursare de TVA si mi s-a spus ca nu e corect deoarece livrarea a avut loc in Romania .
DAr firma careia i-am livrat marfa nu are nici un punct de luvcru in Romania si bineinteles dupa ce si-a terminat treaba a si plecat
voi ce ma sfatuiti?
Postat 10 June 2008 - 05:23 PM
Postat 10 June 2008 - 06:33 PM
firma franceza are cod de inregistrare in fr si nu are nici un punct de lucru aici
a executat o lucrare de constructii aici la o firma care este tot franceza
eu am solicitat cod de inregistrare tva si am primit . normal ca betonul nu poate parasi tara si apoi sa il aduca ei inapoi
ce intelegi prin vanzare normala?
daca firma nu e din romania si nu are deschise conturi si eu fac invoice in euro si incasez in euro e normal ?
Aceasta postare a fost editata de madalinab: 16 October 2009 - 10:55 PM
Postat 11 June 2008 - 08:21 AM
roxanici, la Jun 10 2008, 07:51 PM, a spus:
roxanici, la Jun 10 2008, 07:51 PM, a spus:
Postat 12 August 2008 - 09:39 PM
Am urmatoarea problema:
Cumpar produse din Germania, ei emit factura fara TVA si le livreaza prin curier cu plata ramburs. Eu platesc curierului din Romania suma de pe factura de vanzare din Germania care include taxe de transport si de curierat in lei. Sunt obligat sa platesc TVA unitatii vamale? Adaug TVA la introducerea in contabilitate a facturilor din Germania sau platesc un singur TVA la vanzarea produselor in Romania catre Administratia Financiara?
Multumesc mult.
Cu stima
Postat 13 August 2008 - 01:53 PM
Vei plati TVA in momentul vanzarii.
Atentie la decl. de TVA !
Postat 14 August 2008 - 07:12 AM
Da, sunt platitor de TVA. Facturile germane fara tva le introduc asa cum sunt in contabilitate. TVA-ul il adaug la pretul de vanzare. Declaratia de TVA contine tot TVA-ul adaugat la vanzare.
Aceasta postare a fost editata de madalinab: 22 May 2009 - 07:54 PM
Postat 14 August 2008 - 12:43 PM
La achizitii marfa se face taxare inversa adica daca fct =100 euro,
371-401 =100 Eur(val fct Germania)
4427 -4426= 19 Eur(il calculezi tu)
Postat 14 August 2008 - 06:50 PM
In lunile mai si iunie a.c. o societate a platit avansuri pentru marfuri catre o firma din Austria. Am aplicat taxare inversa pt avansurile platite, am raportat in deconturile de TVA ale lunilor respective si implicit in declaratia 390 VIES a trim II 2008.
In luna iulie, a ajuns si marfa...dar culmea!... Marfa a venit cu vaporul din Brazilia! ...in Vama Constanta s-a intocmit DVI, care cuprinde urmatoarele:
1. Exportator: firma din Austria
2. Importator : firma din Romania,
3. Tara de origine: Brazilia, transport din Brazilia in Romania
4. Documente justificative: factura de la firma din Austria si CMR Brazilia-Romania
Marfa a fost vamuita, iar firma din Romania a platit TVA in vama.
Dupa mine, importatorul este firma austriaca..dar..intru-cat nu este inregistrata in scopuri de TVA in Romania, obligata la plata TVA este firma din Romania..nu?
Ce-ar trebui sa fac eu acum????? Stornez taxarea inversa......fac rectificativ la 390 si corectare erori la 300? Voi cum interpretati speta?
Va rog din suflet, dati-mi sfaturi!
Multumesc anticipat
Postat 23 October 2008 - 08:30 AM
Postat 05 November 2008 - 12:43 AM
adrianan, la Jun 7 2008, 09:53 AM, a spus:
Pentru aceste bunuri, firma A achizitioneaza din Romania si lipeste (in Romania) etichete pe aceste bunuri si apoi le vinde in Romania.
Se doreste facturarea acestor cheltuieli catre firma B.
Cum se face factura , cu TVA sau fara TVA ?
Firma A ACHIZITIONEAZA intracomunitar, deci devine proprietara bunurilor, le face ceva si le vinde mai departe in Romania. Nu inteleg de ce factureaza aceste cheltuieli catre firma B? Aceste cheltuieli le recupereaza din pretul de vanzare din Romania.
Numai daca NU este ACHIZITIE intracomunitara (NON TRANSFER), dar atunci este alta poveste.
Postat 10 November 2008 - 11:51 PM
O persoana juridica neplatitoare de TVA (firma din Romania) intentioneaza sa achizitioneze marfa din Danemarca (firma platitoare de TVA).Sfatul meu a fost ca SC din Romania sa se inregistreze ca platitor de TVA cf. OMFP 2224/2006, completand declaratia 091. La fisc i s-a cerut o factura proforma de la furnizorul danez. Si aici a intervenit una din probelemele mele: trebuia sa-l las sa deruleze operatiuni pana la 10000 euro mai intai si apoi sa se inregistreze ca platitor de TVA in sensul art 153^1? In situatia in care obtine un cod de platitor de TVA pentru achizitii intracomunitare, privitor la TVA operatiunea este ca taxarea inversa?
In ultimul numar din Revista Conta am citit ceva care m-a derutat si anume ca firma din Romania in situatia prezentata de mine plateste TVA-ul. Si aici mi s-a parut ca nimic din ce am citit pana atunci nu am interpretat bine.
Sa nu se declare platitor de TVA nu ar fi dupa parerea mea o solutie buna nici pentru cel din Danemarca.
Daca aveti mai multa experienta in activitati de genul asta mi-ar prinde bine un sfat al vostru.
Va multumesc.
Postat 12 May 2011 - 08:11 PM
Elena Pana, la 14 August 2008 - 06:50 PM, a spus:
In lunile mai si iunie a.c. o societate a platit avansuri pentru marfuri catre o firma din Austria. Am aplicat taxare inversa pt avansurile platite, am raportat in deconturile de TVA ale lunilor respective si implicit in declaratia 390 VIES a trim II 2008.
In luna iulie, a ajuns si marfa...dar culmea!... Marfa a venit cu vaporul din Brazilia! ...in Vama Constanta s-a intocmit DVI, care cuprinde urmatoarele:
1. Exportator: firma din Austria
2. Importator : firma din Romania,
3. Tara de origine: Brazilia, transport din Brazilia in Romania
4. Documente justificative: factura de la firma din Austria si CMR Brazilia-Romania
Marfa a fost vamuita, iar firma din Romania a platit TVA in vama.
Dupa mine, importatorul este firma austriaca..dar..intru-cat nu este inregistrata in scopuri de TVA in Romania, obligata la plata TVA este firma din Romania..nu?
Ce-ar trebui sa fac eu acum????? Stornez taxarea inversa......fac rectificativ la 390 si corectare erori la 300? Voi cum interpretati speta?
Va rog din suflet, dati-mi sfaturi!
Multumesc anticipat
Cu aceeasi situatie ma confrunt si eu.
Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns.
Multumesc anticipat.
Similar Topics
| Topic | Forum | Deschis de | Statistici | Ultima postare | |
|---|---|---|---|---|---|
Calcul contributii salariu minim brut aferent 2023 |
SALARII | sirius |
|
|
|
Intrarea/ieșirea în/din sistemul TVA la încasare în anul 2023 |
Materiale ANAF (MFP) | Otilia Alupei |
|
|
|
OMF 36/2023 pentru aprobarea Procedurii privind calculul, incasarea si plata impozitului, precum si obligatiile declarative stabilite in conditiile art. 4^2 din Legea nr. 17/2014 privind unele masuri de reglementare a vanzarii terenurilor agricole... |
Noutati legislatie | Otilia Alupei |
|
|
|
Deducerea personala la calculul impozitului pe salarii 2023 - material ANAF ! |
SALARII | Otilia Alupei |
|
|
|
Cota de 5% TVA la achizitia unei locuinte incepand cu 01.01.2023 |
Impozitare - TVA | albertstancu |
|